Makó

Mucsi Tamás tovább védi Medgyesi Pál horribilis jövedelmét


Korom András – Makó

A Fidesz helyi szervezete hétvégén a postaládákba került szórólapjaira reagálva a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke azt mondta, hogy a Viziközmű ügyében egy alkalommal beszélt Buzás Péter volt polgármesterrel (aki a 67 százalékos tulajdonosi részt képviselte a cégben), ám az ez ügyben nem akart nyilvánosság elé állni.

Mucsi Tamás szerint a “20 év után öntsünk tiszta vizet a pohárba” című szórólap minősíthetetlen. Mint elmondta, érdekesnek találja, hogy annak aláírójaként a Fidesz makói szervezete szerepel, de  a kampány során hasonló stilisztikával és mondatokkal és mondanivalóval jelent meg “Egy aggódó baloldali makói polgár” aláírásával egy szerinte ugyanígy szerkesztett szórólap.

– Ez több mint érdekes, lehet, hogy az illetők közben belépett a Fideszbe. Ez a szórólap nem csak minősíthetetlen, és nem csak az én felháborodásomat váltotta ki, hanem alapvetően a makóiakét, nem is a mondanivalójával, hanem a stílusával – mondta a választókerületi elnök. (Ebben olvasható, hogy Medgyesi Pál volt vezérigazgató 10 éven át 150 milliós jövedelmet vett fel, miközben a Makón és a környező kitelepüléseken élők fizették az egyik legmagasabb vízdíjat).

Mucsi Tamás a két szórólappal.

Az Önnek is joga van tudni című a volt vezérigazgató havi 1,2 milliós jövedelmét taglaló szórólapról, mely Török Miklós, a DK települési képviselő korábbi sajtótájékoztatóján elhangzottakat taglalja, azonban bőven kifejtette a véleményét. – Anélkül, hogy beszéltem volna a volt vezérigazgatóval, elmondhatom, hogy a fizetése sosem volt havi 1 millió 250 ezer forint. De azt mondhatjuk hogy az nettó 525 ezer, vagy hogy bruttó 750 ezer forint volt. Az persze más kérdés, hogy ha megnézzük, hogy a prémiumokkal mennyire jött ki a havi jövedelme – tette hozzá Mucsi Tamás. Aki a jelenlegi szolgáltató, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója havi 1,8 millió forintos fizetését hozta fel összehasonlítási alapként, annak ellenére, hogy míg a Medgyesi Pál vezette Makó-Térségi Viziközmű Kft. 45 ezer ügyfélért, addig az Alföldvíz vezérigazgatója 600 ezer fogyasztó ellátásáért felel. – A két fizetés között nagy a kontraszt. A makói vízmű gazdaságosan üzemelt és olyan gazdálkodást folytatott, mellyel jelentős haszonra tett szert és a városi költségvetést és a városi intézményeket is erősítette. A vagyona pedig az Alföldvízhez vándorol majd. Közben az Alföldvíz vezérigazgatója azzal a levéllel fordult a térség polgármestereihez, miszerint a rezsicsökkentés miatt is likviditási gondjaik vannak – mondta a DK választókerületi elnöke.

A DK elnöke nem sokallja a volt vezérigazgató jövedelmét.

– Az átvilágítással azt ígérte a makói Fidesz a kampányban, hogy fényt derít a szabálytalanságokra. Lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni Medgyesi Pál fizetésével, de azt a térségi polgármesterek szavazták meg, azaz azt a volt vezérigazgató törvényesen vette fel. Szerintem nem Medgyesi Pálnak volt magas a fizetése, hanem az átlagembernek alacsony – tette hozzá. – Azt javaslom a makói Fidesz szervezetnek, hogy ahelyett, hogy ilyen drága szórólappal teríti be a kistérséget, annak az árát használják fel a gyermekétkeztetés támogatására.

Mucsi Tamás arra a felvetésre, hogy a Makó-Térségi Viziközmű az utolsó három évben (melyből kettőben már nem is működött), mégis 362,8 millió forint jutalmat fizetett ki, azt mondta: azt nem a vízdíjból tette, hanem vállalkozási tevékenységéből. És példának a szennyvízelszállítást említette. Azt is elmondta, hogy a megyében csak Makón létezett havi 420 forintos alapdíj a vízhálózat karbantartását fedezte.