Hírek

Cirkuszba mehetnek a rászoruló makói gyerekek


Korom András – Makó

– Cirkuszunk idén alakult amerikai-magyar vegyes társulat, két hónapja indultunk turnéra. Az amerikai Wiggins Kimball Kinnisonnal és Hegedüs Róbert tulajdonos társaimmal úgy döntöttünk, hogy be szeretnénk vezetni Magyarországon is a jótékonykodást a cirkuszi világban. Ennek előzménye, hogy Wiggins Kimball Kinninson másfél évvel ezelőtt a gyerekével kórházban volt és ott találkoztak leukémiás gyerekekkel. Ettől nagyon meghatódott, s elhatározta, segíteni akar a beteg, rászoruló gyerekeken – mondta hírportálunknak Csákány Csaba. A cirkusz társtulajdonosa elárulta: cégük nem nyereség orientált, de felelősséggel tartoznak a cirkusz működéséért és fenntartásáért.

– Minden egyes városban, ahol eddig vendégszerepeltünk, meghívjuk egy ingyenes előadásra a nagyon rászorult vagy árva gyerekeket és megajándékozzuk őket egy kis figyelmességgel üdítővel, vattacukorral, pattogatott kukoricával. Mindenütt felvettük a kapcsolatot a gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberekkel, így Makón is azt tettük.

A társulat egyébként a környékbeli városokban is vendégszerepelt vagy fog, így Kiskunfélegyházán, Hódmezővásárhelyen vagy éppen Szegeden is.

A társulat.

– A makói előadásainkra 30-40 gyereket várunk. Küldetésünket már Budapesten elkezdtük, és sok gyereknek szereztünk azóta egy kis örömöt. Hosszú távú támogatási szerződést kötöttünk az Együtt a leukémiás gyermekekért alapítvány kurátorával, Farkas Erikával. Minden eladott belépő jegyből,100 forintot különítünk és utalunk az alapítvány részére, ezzel próbálunk hozzájárulni a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulásához – tette hozzá Csákány Csaba.

A gyerekek és a közönség többi része is egy igazi amerikai show műsort láthatnak, bohócokkal, zsonglőrökkel, Herkules erőművésszel, táncosokkal, BMX világbajnokkal, Elvis Presley-vel, Mickey egérrel, Donald kacsával és barátaival, valamint gyönyörű fehér oroszlánokkal.