Hírek

Török Miklós elfogadhatónak tartja Medgyesi Pál 750 ezres fizetését


Török Miklós hírportálunkhoz eljuttatott elektronikus levelében a Fidesz makói szervezete május 15-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt írja:
“Hamis az az állítás, hogy a 2015. május 12-én tartott sajtótájékoztatómon elismertem volna, hogy az elmúlt években nagyon magas volt a makóiak által fizetendő vízdíj.
Véleményem szerint a vízdíj reális mértékű volt, a regionális áraknál nem volt magasabb. Azt a véleményemet fejtettem ki, hogy a víz érték, s e mellé megfelelő nagyságú árnak is kell tartoznia, amely a pazarlástól visszatartja a fogyasztókat. A reális mértékű vízdíj fedezi a szükséges fenntartási és rekonstrukciós költségeket is. A kormány által a szolgáltatókra erőszakolt „rezsicsökkentés” nehéz pénzügyi helyzetbe hozza a szolgáltatókat. Erre utal az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatójának polgármesterekhez intézett levele, melyben likviditási gondokról tájékoztatja a településvezetőket. Véleményem szerint a vízszolgáltatás biztonsága még az árnál is fontosabb szempont. Ebben a tekintetben úgy vélem, az emberek valós érdekét képviselem.
A vezérigazgató fizetését elfogadhatónak tartottam. Természetesen a valós összeget, a havi nettó 525 ezer forintot, amelyet a cégvezető valójában „hazavihetett”. Ez a mérték értékeli a szakmai teljesítményt és a munkában eltöltött hosszú időt. Én nem irigyelem ezt, hanem kívánom hogy mindenki, aki hasonló teljesítményt nyújtott, hasonlóan legyen anyagilag is elismerve.
Szeretném emlékeztetni a Fidesz képviselőit, hogy amikor Medgyesi Pál nyilvánosság elé állását hiányolják, gondoljanak vissza az előző testületi ülésen történtekre, amikor a jelen lévő nyugalmazott vezérigazgató megszólalási lehetőségét szavazataikkal utasították el.

Levelemhez csatolom az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatójának polgármesterekhez írott levelét. Kérem, hogy a közleményemmel együtt ez is jelenjen meg a hírfelületen.

+++


Török Miklós utóbbi kérésének nem tudunk helyt adni, hiszen azzal a levéltitkot sértenék meg, s az Alföldvíz helyzetének egyébként sincs semmilyen köze, hogy a Makó-Térségi Viziközmű Kft. szolgáltatási idejében mennyi volt a makói víz és csatornadíj, illetve mekkora jövedelmet és jutalmat szavazott meg a társulás a vezérigazgatónak.

Török Miklós egyébként az általa említett sajtótájékoztatón elmondta: a Makó-Térségi Víziközmű 80 milliót fizetett be a városnak, ez az összeg a makóiak érdekeit szolgálta, aki sok vizet használt, az többel járult hozzá a makói költségvetéshez. … Lehet, hogy ez burkolat adó volt, de arra ösztönözte a makói polgárokat, hogy ne pazarolják a vizet.