Hírek

Piroska nénit feketeerdő tortával köszöntötték 95. szülinapján


Gajáta Fanni – Makó

1920-ban, Kövegyen született Jenei Jánosné Benkő Piroska. 3 testvér közül ő a legidősebb és az egyetlen lány is. Mindig a ház körül dolgozott, a földben. Elmondta, hogy árpát, búzát, kukoricát is termesztettek, marhát, lovat és disznót is tartottak.

– A vöröshagyma volt a leglényegesebb, amelyet termesztettünk – árulta el Piroska néni.

Piroska néni a tortával, a csokorral és az emléklappal, Czirbus Gábor alpolgármester társaságában.

A 95 éves ünnepelt elárulta: 20 évig éltek tanyán a férjével, majd a termelőszövetkezet miatt kellett beköltözniük Makóra. A ház körüli földön dolgozott. Arra a kérdésre, hogy mivel kapcsolódott ki, azt felelte, hogy nyáron nem volt ideje a munka mellett szórakozni, de telente sokat hímzett.

– Régebben rengeteg könyvet olvasott az édesanyám, mára csak az újság maradt – mondta el lánya, Piroska, aki 5 éve költözött az anyjához. – Főleg tévézgetni és pihengetni szokott.

Ezt régebben saját maga hímezte.

95 éves Piroska néni jó egészségnek örvend: a végtagjai fájlalja, de ezen kívül jól van. Czirbus Gábor alpolgármester megjegyezte, ő is szeretne ilyen jól kinézni ilyen korban.

Az asszony nagyon örült, hogy gondolt rá a város, hiszen 5 évvel ezelőtt nem köszöntötték fel. A várostól egy feketeerdő tortát kapott, amelyet nagyon is szeret. Orbán Viktor miniszterelnök pedig emléklappal köszöntötte a születésnapja alkalmából.