Hírek

Elkészült a Vasút sori útszakasz


Gajáta Fanni – Makó

Mindössze két hét alatt készült el az útalap 730 folyóméteren zúzott betonalappal és zúzott aszfaltszórással a Vasút soron. Ott jártunkkor többen bicajoztak el rajta és még egy óvodás csoport is ezen sétált el az induló vonathoz.

Biciklivel is kiválóan lehet járni a Vasút soron.

– Nem egy 20-25 éves hiányt pótoltunk, hanem több évtizedest. Vannak olyan ismerősöseim, akik már az 1970-es évektől itt laknak. Ezt stratégiai útnak is tekinthetjük, mivel itt járnak el a mentő és tűzoltóautók és a rendőrség is – mondta Toldi János képviselő.

– A lakók elmondása és az úton járó autók alapján zongorázni lehet a különbséget. Szeretik és kedvelik is, jól fogadták az itt élők – árulta el Nagy Nándor, a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Meg kell valósítanunk az a vízelvezetést is, melyet a Start program keretében még a nyáron elvégzünk – tette hozzá.

Esős időben sem akadnak majd el az autósok.

A Vasút soron, illetve Lesi erre merőleges utcáiban élők örülnek, hogy végre nem a sárban kell majd tapicskolniuk. Bár a tarrthatatlan helyzetet hosszú évek óta jelezték az önkormányzatnak, ám az előző városvezetés kérésüket azzal söpörte le, hogy Lesi nem a város belterülete, ezért Makónak nem kötelessége, hogy ott utat építsen.