Hírek

Az állam állja a palotai sportcsarnok teljes költségét


Korom András – Csanádpalota

– 40 éves álom válik valósággá, ha megépül a csanádpalotai tornaterem – mondta hírportálunknak Kovács Sándor. A kisváros polgármestere elárulta, az építkezéshez szükséges engedélyeket már beszerezték, s jelenleg folynak a közbeszerzési eljárások.
– Az iskola mellett épül fel idén novemberre a kosárpálya méretű sportcsarnok, mely sokat jelent majd a településnek. Ezt elsősorban közösségi célokra, így többek közt bálok, civil szervezetek rendezvényei helyszíneként használjuk majd, ám napközben ebben tornázhatnak majd az iskola diákjai – mondta.
Kovács Sándor elárulta, hogy míg az eredeti tervek szerint 60 millió forint önerőt kellett volna biztosítania az önkormányzatnak sportcsarnok építéséhez, ám Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő közbenjárására olyan kormányhatározat született, mely az építkezés teljes költségét átvállalta, így az erre félretett 60 milliót más célokra tudják majd felhasználni.

+++

Csanádpalotát nem csak ezt a segítséget kapta már az országgyűlési képviselőtől, hiszen jóvoltából a szennyvízcsatornázás önerejét is visszakapták már a helybéliek, illetve a makói körforgalomtól teljesen megújul a Csanádpalotáig vezető út, egészen az épülő M43-as autópálya csatlakozásáig.