Hírek

Viziközmű botrány: 3 év alatt 363 milliónyi jutalmat osztogattak


Korom András – Makó

Hiába kérette be Farkas Éva Erzsébet a múlt csütörtökönMunz Károly végelszámolót városházi irodájába, jelölte meg számára a mai napot végső határidőnek, a végelszámoló ma sem adta át a Makó-Térségi Viziközmű Kft. azon iratanyagát, mely a cég átvilágításához szükséges.

Pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester és Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző ma kora délután személyesen jelentek meg a makói többségi tulajdonában álló, végelszámolás alatt álló kft. Tinódi utcai székházában, hogy átvegyék a kért iratokat, többek közt a bérkartonokat, a megbízási és munkaszerződéseket, a közbeszerződési szerződéseket, a jutalom és prémiumkifizetések dokumentumait, illetve a céget működő társulás üléseinek jegyzőkönyveit.

A végelszámoló kérésére zárt ajtók mögött tárgyaltak.

Munz Károly – akivel a városvezetők, illetve a független könyvszakértő saját kérésére zárt ajtók mögött tárgyalt – azonban most sem adta át az összes kért dokumentumot.

– Sajnos  a legérdekesebb iratokat nem tudták tételesen átadni. Így nem kaptuk meg a jutalom és prémiumkifizetésekre vonatkozó tételes listát és az ahhoz tartozó jogcímek és jóváhagyások dokumentumait. Munz Károlyt és a végelszámolásban résztvevő dolgozókat írásban köteleztem arra, hogy május 26-ig ezeket biztosítsák számunkra – mondta Farkas Éva Erzsébet.
Makó polgármestere hozzátette: – A főkönyvi adatokból kiderült 362,8 millió forintot fizettek ki jutalom, prémium, törzsgárda és egyéb jutalmak címék a kft-nél az utolsó három évben. Azt szerettük volna ma tételesen látni, hogy kik, milyen jogcímen és milyen jóváhagyással kapták meg ezeket. Sajnos ma erre nem kerülhetett sor.

A polgármester és az alpolgármester a Tinódi utcai székház ajtajában. Nem kaptak meg mindent.

Szerettük volna megkérdezni Munz Károly végelszámolót, hogy mi akadályozta az iratok átadását, de nem kívánt az ügyben nyilatkozni.