Makó

Roma nap a Maros-parton


Gajáta Fanni – Makó

– Nagy öröm számomra, hogy a Roma Világnap alkalmából városunkban több napos rendezvénysorozatot követően ismét a Roma Kisebbségi Önkormányzat egy egész napos programmal állt városunk színterére – mondta köszöntőjében Farkas Éva Erzsébet polgármester. Hozzátette: mivel a városnak fontos a roma közösség, ezért is fordultak Lázár Jánoshoz, hogy támogassák a Honvéd városrész rehabilitációját.

Czirbus Gábor alpolgármester számára külön öröm, hogy a rendezvényen a sport is szerepet kapott. – A sport küzdeni tudásra, különleges gondolkodásra, csapatban való együttműködésre és a célunk elérésére is megtanít.

A Maros Menti Roma Vándor Gyermek Focikupát első alkalommal szervezték meg, melyen Makó mellett Szeged, Tiszasziget és Kistelek is pályára lépett. A kezdő rúgásban közreműködött Weszelyné Végsheő Henriett és Czirbus Gábor. A kupát végül a makói gyerekek vihették haza.

Többen is elmondták, hogy jól érezték magukat a rendezvényen és a Ráday Zoltán által főzött sertéspaprikás is igen ízletesre sikerült.

– Első alkalommal rendeztük meg a Maros Menti Roma Vándor Gyermek Focikupát, ahol 4 csapat játszott egymással. A díjátadón Farkas Éva Erzsébet és Czirbus Gábor is közreműködött. Egész napos zenés-táncos programmal vártuk a kilátogatókat, több makói tehetség is megmutatta tudását – foglalta össze Gilingerné Ráday Krisztina elnök a családi nap eseményeit.