Hírek

Hangos volt a Honvéd, halkabb a Szent János tér utcafóruma


Gajáta Fanni – Makó

Honvéd városrészben több mint 50-en vettek részt a ma délutáni utcafórumon, melyen elmondhatták panaszukat Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és Sánta Sándor települési képviselőnek. Többen panaszkodtak a szemétre, amelyet – az elmondások szerint – autóval is visznek oda a nem ott lakók. Nagy Nándor, a Városgazdálkodási Nkft. ügyvezetője elmondta, csak idén 25 tonnányi szemetet gyűjtöttek össze Honvédban, amely a városnak több százezer forintjába került.

– A Wlassich utcában egyik oldalon sincs járda, a gyerekek az úttesten kényszerülnek játszani, de ott pedig az autósok száguldoznak! – panaszolta az egyik utcabeli.

Többen megemlítették, hogy a csapadékelvezetés sem megfelelő a városrészben. Panaszkodtak a patkányokra és arra is, hogy kevés programban vehetnek részt a romák.

– A polgármester választotta ezt a formát, de így közvetlenül hallja a problémákat. A majdani nagy Honvéd-projekt keretein belül szeretné a város megoldani a gondokat, amelyeket már meg kéne. Őszintén megmondom, aggódok amiatt, hogy mire elbírálásra kerül a pályázat, addigra Honvéd lemaradása tovább fokozódik – mondta Sánta Sándor képviselő. Hozzátette: a közvélemény úgy gondolja, hogy a városrészbe dől a pénz, pedig ez nincs így.

Weszelyné Végsheő Henriett és Farkas Éva Erzsébet et követő a Szent János téri utcafórumára kevesebb panasszal érkeztek a lakók. Egy Makovecz téri lakó avval a problémával fordult a képviselőhöz, hogy a hétvége folyamán a Glorius előtt egy csatornafedél eltölt, amelyet egy hangos vaslappal korrigáltak. Újra téma volt a Teleki utca felőli illetéktelen behajtás és parkolás. Elhangzott, a helyzetet sorompóval fognak megoldani.

– Az ott lakók egy chip-kártyát kapnak, amellyel bejuthatnak majd a térre. A fürdőbe jövők a sorompón lévő gombbal engedtethetik majd be magukat egy kezelővel, ha azok rokkantak – magyarázta Siket Tibor. Arra a kérdésre, miszerint így bárki bejuthat, azt a választ kapták az emberek, hogy igen, de ahhoz hazudniuk kell a kezelőnek.

Weszelyné Végsheő Henriett összefoglalta az elmúlt 6 hónap eseményeit is: – Több kérelemmel fordultam már a polgármesterhez is. Ilyen például a Makovecz téri parkolás és a tér átalakítása, amely jelenleg balesetveszélyes, a Makó kártya kiterjesztését, a Csanád vezér téri és Hunyadi utcai parkolók átalakítását, az Iskola utca egyirányúsítása, teniszpálya kialakítása. Megpróbálok minél több programon részt venni, amelyre elhívnak iskolások, óvodások és nyugdíjas klubok is. Sikeresnek mondhatom a munkahelyteremést is.