Hírek

Felszólítja a Fidesz a Viziközmű ügy felelőseit: álljanak a nyilvánosság elé


Korom András – Makó

Török Miklós, a Demokratikus Koalíció képviselője is elismerte azt legutóbbi sajtótájékoztatóján, hogy az elmúlt években nagyon magas volt a makói vízdíj, s ezt ugyan úgy elfogadhatónak tartotta, ahogy a vezérigazgató fizetését is. Annak ellenére, hogy mindig azt hangoztatja: pártja az emberek oldalán áll. Ezért nem értem, hogyan lehet egyetérteni a magas vízdíjjal, ha közben az emberek érdekeit nézik – fogalmazott Czirbus Gábor. – A kormány jó lépéseket tett akkor, amikor a rezsicsökkentésbe fogott, ennek köszönhetően mára Makón is olcsóbb az ivóvíz díja – mondta, a Fidesz makói szervezete sajtótájékoztatóján. Hozzátette: bár néhány napja még nem tudták, ki állhat a Demokratikus Koalíció mögött, de mára kiderült, hogy Medgyesi Pál vezérigazgató kérte meg a pártot, ahogy a többit is, hogy védjék meg őt. Csak a Demokratikus Koalíció vállalta ezt.

– Úgy gondolom, senkit sem kell megvédeni senkitől. Ha a vezérigazgatónak van mondanivalója, álljon ki a nyilvánosság elé!  – tette hozzá.

Czirbus Gábor megemlítette, hogy Munz Károly, a Makó-Térségi Viziközmű Kft. végelszámolója tegnap azt mondta: Medgyesi Pál korábban mindent elkövetett, hogy visszatartsa az átvilágításhoz szükséges iratanyagot, hogy azokba ne legyen betekintése a városnak.

Weszelyné Végsheő Henriett ismét arra szólította fel Buzás Péter volt polgármestert, hogy nyilatkozzon meg ebben az ügyben, miután ő képviselte többségi tulajdonosként a várost a Viziközmű Kft-ben. Szerinte Marosvári Attilának, a felügyelőbizottság volt elnökének is el kellene mondania, hogyan engedhették meg, hogy ilyen magas legyen a vízdíj, a vezérigazgatói fizetés és jutalom. A fideszes települési képviselő reagált a DK azon kijelentésre is, mely szerint teljesen természetesnek tartják a vezérigazgató jövedelmét.

– Azt gondolom, a makóiak számára egyáltalán nem természetes, hogy valaki havonta másfél millió forintot vihessen haza. Jó lenne 20 év után végre tisztán látni, tulajdonképpen mi is történt a cégnél. Ahogy azt is szeretném, hogy minden ezzel kapcsolatos irat nyilvánosságra kerüljön. És álljanak ki végre az emberek elé, s vállalják a történtekért a felelősséget azok akik ezeket elkövették – tette hozzá Weszelyné Végsheő Henriett.