Hírek

Tóth István a Makói Kézilabda Club elnöke


Korom András – Makó

Makó Kézilabda Club néven egyesült az eddigi négy makói kézilabda egyesület, annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjanak működni. Céljuk, hogy minél szélesebb körbe kiterjesszék az utánpótlás bázisukat, minél több makóinak szeretnék biztosítani a sportolás lehetőségét a kézilabda sportágban, szeretnének egységes arculatot kialakítani, s közösen benyújtani nagyobb pályázatokat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jóvoltából már tavaly decemberben sikerült feltölteni a makói sportegyesületek TAO-s keretét, így azok zavartalanul működhettek. Erre Makón korábban nem volt példa.

A négy egyesület már benyújtott egy 66 milliós pályázatot a sportcsarnok felújítására a Magyar Kézilabda Szövetségnek. Többek közt szeretnék, ha megszűnne a csarnok beázása, ha felújítanák a világítást, a vízvezeték rendszert is és kicserélnék a kazánt.
Az új egyesület elnökévé Tóth Istvánt, a Váll-Ker Kft. ügyvezetőjét választották, aki korábban is a női kézilabda egyesületnél vállalt szerepet. Elnökség tagjai: dr. Nagy Jenő, a makói kórház igazgató főorvosa, Nádasdy Tamás a rendőrkapitány helyettes, Erdei Erika játékos,/edző és Kozák György, a Návay iskola igazgatója.

A négy egyesület négy szakosztályként működik tovább. A korábbi elnökök szakosztályvezetőként tevékenykednek tovább. Czirbus Gábor a volt egyesületek elnökei tiszteletbeli elnöknek kérték fel, amit elvállalt. Szavazati joggal nem, csak tanácskozásival rendelkezik. Az új klub elügyelőbizottságának elnöke: Vargáné Nagy Éva, tagjai: Mező István és Vernyik Tibor.