Makó

A makói rock’n’roll kapitányai nyerték az „Év tánca” díjat


Kozserán Beáta – Makó

A makói Broadway Táncklub a megmérettetésre összesen hat csapatot nevezett; három triót, két nagyformációt, és egy kisformációt. A mezőnyben összesen 115 produkció indult; gyermek, junior és felnőtt kategóriákban.

Elsőként, a délelőtt folyamán az makói Táncegyesület Children nagyformációja, az U. P. lépett színpadra Tavasztündér témájú koreográfiájával. A lányok magabiztosan, már-már rutinszerűen mutatták be betanult mozdulataikat. A gyermekkategóriát a Juniorok követték, Makóról az Ice Queen trió foglalta el a parkettet.

– A gyermekek után felgyorsultak az események, hiszen négy csaptunk is a felnőtt kategóriában versenyzett. A Demonic Angels Trió immár felnőtt kategóriába kényszerült bemutatni kűrjét. A csapat ezentúl is ebben folytatja a versenyzést. A nyári edzőtáborban új, már kimondottan a felnőtt korosztályra jellemző koreográfiával készülünk az őszi versenyszezonra – árulta el Tóth Péter, a lányok táncoktatója.

A Burlesque Felnőtt trió szintén megnyerte a közönséget, mely tagjai ezt hatalmas tapssal és üdvrivalgással hozták a csapat tudtára. A Madness Felnőtt Nemzeti Kisformációja, márciusban a veszprémi nemzetközi versenyen első helyezést ért el látványos, magas kategóriás akrobatikákkal tarkított verseny kűrjükkel. A koreográfia színesítése érdekében, a csapat táncosai elszántságukat bizonyítva, és idejüket nem sajnálva hip-hop órára is jártak, hogy előadásuk közepét egy igazán színvonalas betéttel tegyék egyedivé.

A hip-hop részt Gyuricza Fanni, a Fell Good Dance Company táncoktatója tanította be a rockysoknak. A verseny végére már csak az egyesület Felnőtt formációja, az American Captain nem állt még színpadra. Megérte várni, a makói kapitányok Debrecenben is megmutatták mi is az a rock’n’roll!

Az eredmények:

U.P.- Children Nagyformáció – arany minősítés, Ice Queen – Junior Trió – arany minősítés, Demonic Angels – Felnőtt Trió – ezüst minősítés, Burlesque – Felnőtt Trió – ezüst minősítés , Madness – Felnőtt Nemzeti Kisformáció – arany minősítés, American Captain – Felnőtt Nagyformáció – arany minősítés + „Az Év Tánca” Díj.