Makó

Farkas Éva Erzsébet: a végszámoló miatt akadt meg a Viziközmű átvilágítása – frissítve


“Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 26. napján megtartott rendes ülésén a 425/2014. (XI.26.) MÖKT határozat 3. pontjában foglaltak elfogadásával felkért, hogy kezdjem meg az önkormányzat, az intézmények és a gazdasági társaságok szakmai feladat-ellátásának felülvizsgálatát, ellenőrzését valamint átfogó vizsgálatát. Felhatalmaztak, hogy a vizsgálatok elvégzésére független szakértőt kérjek fel, valamint az Állami Számvevőszéket keressem meg.

A Makó- Térségi Víziközmű Kft. átvilágítása sajnálatos módon megakadt. Makó Város Önkormányzata felháborítónak tartja, hogy a makói polgárokat megfosztják a társasággal kapcsolatos teljes körű tények megismerésétől.

A társaság képviseletére jogosult Medgyesi Pált 2014 decemberében és 2015 januárjában többször felszólítottam írásban az iratok átadására.

Az átvilágítás folyamán Makó városa szintén több alkalommal kérte az iratok rendelkezésre bocsátását.

Makó Város Önkormányzata képviseletében, a Makó- Térségi Víziközmű Kft. többségi tulajdonosaként a mai napon ismételten felszólítottam a társaság képviseletére jogosult személyt, dr. Munz Károly végelszámolót, hogy a rendelkezésre álló iratokat haladéktalanul adja át az átvilágítás lefolytatása céljából” – írja Makó polgármestere.


+++


Megkerestük Munz Károly végelszámoló biztost, aki hírportálunknak azt mondta: amit a Makó-Térségi Viziközmű Kft. többségi tulajdonosa kér tőle, azt ő teljesíti. A jogszabályok szerint ugyanis megilleti az iratokhoz való hozzáférés a cég tagjait.

Frissítés: Munz Károly közölte hírportálunkkal, hogy előző szövegváltozatunk bevezetőjében tévesen írtuk, hogy Farkas Éva Erzsébet ismét felszólítja, hogy adta át az átvilágításhoz szükséges iratokat. Mint az a polgármesteri közleményben olvasható: “Az átvilágítás folyamán Makó városa szintén több alkalommal kérte az iratok rendelkezésre bocsátását.” Csakhogy – mint az a szövegkörnyezetből kitűnik -, nem a végelszámolótól, hanem Medgyesi Páltól kérte az iratokat a város..

Tévedésünkért az érintettek elnézését kérjük.