Hírek

Czirbus Gábor: Buzás Péter tüzeli a DK-t vízmű ügyben?


Korom András – Makó

– Nem mindenki számára világos a Makó-Térségi Viziközmű Kft. ügye és vannak olyanok, akik szeretnék az ezzel kapcsolatos információkat ferdíteni. A Demokratikus Koalíció nemrégiben napvilágot látott közleményeiben utal arra, hogy nem is annyi volt a vízdíj Makón, nem is annyi volt a vezérigazgató fizetése, mint amire fény derült. A Demokratikus Koalíciót ebben az ügyben senki sem szólaltatta meg, nyilván ők valamiért magukra vállalták, hogy ezzel foglalkozni szeretnének. Nem tudom, kinek a megbízásából teszik ezt. Két elképzelésem van, az egyik: a vezérigazgatót és az ő fizetését szeretnék védeni. Ebből kiderül, hogy mindennel egyetértenek, azaz a fizetésével,a prémiumával és egyéb juttatásaival. A másik elképzelésem, hogy Buzás Péter kéri meg a DK-t, hogy legyen a szócsöve és tüzeli a háttérből. MSZP-s képviselőként és volt polgármesterként kiállhatna a nyilvánosság elé és elmondhatná, miért volt szükség erre a magas vízdíjra, s azt is, miért kellett folyamatosan emelni a vezérigazgató fizetését. Megszólalhatna Marosvári Attila is, mint a felügyelőbizottság elnöke, aki folyamatosan javaslatot tett a taggyűléseken a vezérigazgatói fizetés emelésére. Nem tudom, hogy ez az ő ötlete volt, vagy valaki megkérte rá – jelentette ki.

Czirbus Gábor elmondta, hogy amikor Medgyesi Pál közpénzből származó fizetéséről van szó, akkor nem a Mercedes vagy az Audi vezérigazgatója béréről, hanem a Makó-Térségi Viziközmű Kft. vezetőjének fizetéséről, amelyet a makói lakosok fizettek meg a magas szolgáltatási díjon keresztül.

– A Demokratikus Koalíció közleményeit olvasva felmerül bennem az a kérdés, hogy vagy a matematikával állnak hadilábon, vagy nem kellően tájékozottak. A közleményben ugyanis azt a nettó vízdíjat jelentették meg, melyet a kormány egyszer a rezsicsökkentéssel már mérsékelt. Nem mindegy, hogy erről, vagy a 2013-as megemelt vízdíjról beszélünk. Azt is elfelejtették megemlíteni, hogy korábban egy havi 420 forintos a víz után fizetendő alapdíj is érvényben volt Makón. Csak az ebből származó évi bevétel több mint 50 millióra forintra rúgott – tette hozzá.

Czirbus Gábor hangsúlyozta: nem nagyon kell összehasonlítani a makói vízdíjakat más településekével, hiszen: – A Fidesz úgy gondolja, ki kell állni minden makói polgár mellett. Mindenkinek joga van megtudni, hogyan csapták be az elmúlt 20 esztendőben.
Az alpolgármester megkérte Medgyesi Pál, hogyha úgy gondolja, az eszményi fizetéséből szeretné támogatni a makói gyermekétkeztetést, akkor a 12069000-01103144-00100007-es bankszámlaszámon ezt meg tudja tenni.