Hírek

A DK elismerte: burkolt adó volt a magas makói vízdíj!


Korom András – Makó

Medgyesi Pált tisztességes embernek tartjuk, aki nagyon sokat tett ezért a városért, 48 éven keresztül ő volt a vízmű igazgatója, A fizetése szerintem a versenyszférában nem számított annak. Tisztességes munkáért tisztességes bér jár! Úgy vélem, igaza van, ezért állunk ki mellette – jelentette ki Török Miklós. A Demokratikus Koalíció települési képviselője elmondta: a Makó-Térségi Viziközmű Kft. évente 80 millió forint évi 80 millió forintot fizetett be az önkormányzatnak. Aki sok vizet használt, az többel járult hozzá a városi költségvetéshez, mint aki keveset.

– Itt maradt Makón ez a pénz, ami lehet hogy burkolt adó volt – jelentette ki.
Kérdésünkre, hogy a DK miért foglalkozik a szocialista városvezetés idején történt dolgokkal, Török Miklós elmondta: Medgyesi Pál kereste meg őt, és tudomása szerint más ellenzéki képviselőtársait is azzal, hogy próbálják meg megvédeni, Egyeztettek Buzás Péter volt polgármesterrel, az MSZP makói szervezete vezetőjével, aki azt mondta: ebben az ügyben nem kíván szólni.

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció, mely önálló párt ez ügyben is önállóan döntött Medgyesi Pál támogatásáról. – A makói ellenzéki pártok tárgyalnak egymással, nyilván tartjuk a kapcsolatot az MSZP-vel, de határozottan visszautasítom az utalást, hogy Buzás Péter irányítaná a pártunkat! Azt az elnökség és én irányítom, a város lakói véleményét kikérve. Mucsi szerint Medgyesi ügye a Fidesz nagy makói átvilágítási humbugját kendőzi el, hiszen nem találtak szabálytalanságokat. És méltatlannak találja, hogy karaktergyilkossággal próbálják meg Medgyesit visszarángatni a közéletbe, hogy eltereljék a figyelmet.

Török Miklós a sajtótájékoztatón még elmondta: ma egy levelet adott át Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, melyben azt kéri tőle és a testület fideszes többségétől, hogy forduljanak a kormányhoz, hogy a turizmus érdekében mentesülhessen Makó a vasárnapi nyitva tartás korlátozása alól. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy hány makói dolgozott korábban a kereskedelemben vasárnap, viszont elárulta: több száz aláírást gyűjtöttek össze azoktól, akik a hét legutolsó napján szeretnének vásárolni.
– Azt kértem, járjon közben a magyar kormánynál, hogy a kérés mielőbb teljesülhessen a makói idegenforgalom fejlesztése és a helyi bevételek növelése érdekében – mondta. Török Miklós azt is elmondta: a Demokratikus Koalíció aktivistái is gyűjtik a piaci kapujában az Orbán Viktor által nemrégiben útjára indított újabb nemzeti konzultáció kérdőíveit. A konzultációt egyébként elterelő kampánynak tartják. Hírportálunk kérdésére közölte, az összegyűjtött kérdőíveket hulladékként értékesítik majd, s az ebből befolyt összeget jótékony célra akarják fordítani.