Makó

Havi 50-100 ezer forint a földeáki út szemétdíja


Korom András – Makó

Nemrégiben tettük szóvá, hogy Újvárostól az M43-as sztráda földeáki le- és felhajtójáig valaki végigrakta szemeteszsákokkal az út szélét. Nem sokkal később Nagy Nándor, a Városgazdálkodási Nkft. ügyvezetője arról tájékoztatta kolléganőnket, hogy “a városban lévő zsákokat a közmunkások szedték tele útszéli hulladékokkal, sőt tették ezt városon kívül területen is. Annak ellenére, hogy az utóbbi már nem is hozzájuk, hanem a Magyar Közúthoz tartozik”.

No némileg árnyalja az ügyvezető kijelentését a Magyar Közúttól a szemétgyűjtéssel kapcsolatban feltett kérdésünkre érkezett hivatalos válasz:

“A 430-as számú főúton a makói mérnökségünk közfoglalkoztatottjai az elmúlt időszakban szemétgyűjtési munkákat végeztek. A zsákokba összegyűjtött hulladék elszállítása folyamatos. Ezen a szakaszon Makó Város közfoglalkoztatottjai is időközönként becsatlakoznak a munkálatokba, Makó-Újvárosban viszont mi nem szedtünk szemetet.A közfoglalkoztatási idő alatt általában hetente 1-2 napot dolgoznak az adott szakaszon a saját közfoglalkoztatott dolgozóink. Általában 6 dolgozó végzi a tevékenységet, 8 napon át havonta, a szemét lerakási díja pedig 50-100 ezer forint havonta” – írta hírportálunknak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője.