Hírek

Baráti bográcsparti Nagylakon


Gajáta Fanni – Nagylak

10 csapat vett részt a nagylaki Majálisi Baráti Bográcspartin, amely idén a ballagások miatt egy héttel eltolódott. A hangulatról az M-JAM zenekar gondoskodott, akik egész nap jobbnál jobb zenéket adtak elő.

– A megválasztásom után, 2006-ban rendeztünk ilyet először azzal a céllal, hogy egy újabb közösségépítő rendezvényünk legyen. Erre a legmegfelelőbb időpont a május 1-jei hosszú hétvége, ilyenkor azok is visszatérnek Nagylakra, akik már elköltöztek innen – mondta Gyarmati András, a község polgármestere. – Először önkormányzat dolgozóival rendeztük meg, majd a helyi nemzetiségi önkormányzat is beszállt a buliba.

A 3500 forintos nevezési díj fejében az önkormányzattól 5 kiló marhalábszárat, de akár többet is lehetett igényelni.

– Szeretnénk, ha nem néma csendben telne ez a nap, ezért 5. éve mindig meghívunk valaki, aki szórakoztatja a közönséget. Állandó partnereink a makói sakkcsapat játékosai, akik az érdeklődőkkel szívesen játszanak. Az M-JAM együttes tagjai már 3. éve rendszeres fellépőink. A kisebbekről sem felejtkezünk el, nekik egy szellemi totóval kedveskedünk – tette hozzá a polgármester.

Hagyományosan a zsűrizést az éppen ügyeletes tisztre, tiszthelyettesre bízták, akik sorszám alapján döntötte el, kié lett a legjobb és legfinomabb étel.