Hírek

Helyi ízek kavalkádja a Városnapon


Gajáta Fanni – Makó

Kellemes illatok vették körbe a főteret, mivel makói gasztronómia képviseltette magát a Városnap második napján. Tóthné Libor Mária hagymás-sajtos csigát sütött, amely igen nagy sikert aratott a kóstolók körében. Ahogy kisült egy adag, máris tűzforróan kapkodták el az emberek. Többen érdeklődtek a recept és a töltelék iránt, mindenki tudni szerette volna a finomságának titkát.

– Nagyon örülök, hogy meghívtak. Utoljára másfél éve a Hagymafesztiválon sütöttem a helyszínen – mondta el a híres gasztroblogger.

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola összefogva a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskolával és a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolával együtt megalkották a Helyi Diák Szendvicsét, amelyet a Galamb piacos kocsiján kóstolhatták meg az arra járók.

– A Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói pékárukat és hústermékeket, a Gregus Máté tanulói vajat és a sajtot készítették, míg a mi diákjaink a tojást és primőr zöldségeket adták a kocsi kínálatához – sorolta Horváth Zoltán, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója.

A Makói Gerízdesi Nyugdíjas Klub tagjai is kitettek magukért, hiszen hagyományos töltésű csokis piskótát, fokhagymás csigát és túrós bélest készítettek. Sarró Mihály, borlovag pedig káposztás csorbalevest főzött ebédre. Aki megkóstolta az ételeket, mind a tíz ujját megnyalta utánuk.