Hírek

Lázár: a makóiak fizették meg Medgyesi Pál és családja jólétét


 – A Farkas Éva Erzsébettel közös lakossági fórumokon rendszeresen felmerült, hogy mennyibe került 2012-2013-ban a vízdíj Makón. Próbáltam megérteni, miből adódik ez a különbség Szenteshez vagy Csongrádhoz, tehát a hasonló méretű településekhez képest. Egészen meglepő volt, hogy valami miatt magas volt rezsicsökkentés előtt a makói víz és csatornadíj. Nagy nehezen kiderült, hogy ezekre a díjakra az elmúlt években egy 150 milliós menedzseri fizetés rakódott rá. Tehát akik Makón vizet ittak vagy fogyasztottak, azok egyúttal hozzájárultak Medgyesi Pál vezérigazgató és családja jólétéhez is, hiszen minden egyes elfogyasztott liter vízben benne van ez a brutális havi 1,3-1,5 milliós fizetés, ami több, mint a magyar miniszterelnöké. – fogalmazott Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: azzal védekezik a vízmű igazgatója, hogy az Alföldvíz igazgatójának havi 1,8 millió forint a fizetése.

– A makói vízmű igazgatója 45 ezer ember ellátásért keresett havi másfél milliót, az Alföldvízé 600 ezer emberéért 1,8 milliót. Ez alapján ki lehet számolni, mennyi fizetés járt volna Medgyesi Pálnak. Vajon miért volt ennyi a fizetése? Mit kellett megfizetni a vezérigazgatónál? Vagy valamit csinált, vagy valamit tud! Ez a pénz valójában kihez került? Jó lenne, ha ezt mihamarabb ő maga tisztázná. Nem hiszem, hogy népharag nélkül elmúlik, hogy valaki 150 milliót kivesz abból a kasszából, amit a makóiak adtak össze. Szerintem ezt a pénzt vagy annak ki nem érdemelt jó részét vissza kell adni, ezt kívánja a jó ízlés, az illendőség és a becsület – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.
Lázár János szerint aki ezt megszavazta, elgondolkodhatott volna azon, itt hányan élnek minimálbérből, hánynak van 50-100 ezer forintos nyugdíja.

Az alábbi nyílra kattintva meghallgathatja a Viziközműre vonatkozó interjúrészletet:

Az interjút teljes terjedelmében hétfőn a Makói Híradó után, azaz este negyed 7-től sugározza a Makói Városi Televízió.