Hírek

Helyi értékek gazdagítják a városnapi ünnepséget


Bojtor Boglárka- Makó

– Városunk születésnapját a ma nyíló nemzetközi helyi termékvásárral ünnepeljük meg. Büszkén mutatjuk meg magunkat, azt, hogy itt Makón és környékén mennyi érték teremtődik. Már nem csak a hagyma városa vagyunk, nemrégiben a hosszúgyökér eredetvédettségét is megkaptuk és van helyi csokoládénk is, a Makoládé – kezdte megnyitóját Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Végre divatba jött, hogy a közelünkben termő értékeket megbecsüljük, s nagy előnye, hogy nagyobb valószínűséggel tudjuk mit tartalmaz, és talán ismerjük is, akitől származik. Ma már ügyelünk arra is, hogy román, szerb vendégeink megértsék milyen helyi finomságok és szép kézműves termékek találhatók nálunk a térségben – mondta a vásározóknak.

A megnyitó után bemutatkozott a Csongrád Megyei Szent Vince Borrend, akik Makó és Ihász Jánost a romániai Igazfalva polgármesterét borral köszöntötték.

Később a helyi művészeti csoportok műsora szórakoztatta a közönséget. Fellépett a Forgatós Táncegyüttes, az Írisz Táncklub, a Nefelejcs Népdalkör, a Maros Táncegyüttes és a VargaBalett Táncműhely táncosai.

Öttől a VOX együttes ünnepi koncertet ad, este pedig az M-JAM zenél majd a főtéren.

További képeink: