Makó

Májusi éremeső a Makói Úszóklubnál


Kozserán Beáta – Makó

A Magyar Búvár Szakszövetség kiemelt feladatként kezeli az utánpótlás nevelését. Céljuk, hogy az úszást minél szélesebb körben népszerűsítsék, és a világviszonylatban is elismert magyar versenyzők névsorát tovább bővítsék. A Makói Úszó Klub versenyzői ezen irányzatot támogatva, 14 fővel álltak rajthoz a hétvégén, a Fiatal Uszonyosúszok Kecskeméti Világtalálkozóján.

Serdülő korosztályban Kothencz Petra 50, 100, 200 és 400m felszíni úszásban is a leggyorsabbnak bizonyult, mögötte mind a négy versenyszámban csapattársa, Varga Réka úszott másodikként célba. Réka négy ezüst érme mellé 200m uszonyos gyorsúszásban még egy bronzot is begyűjtött.

A két tehetséges makói úszó a serdülő válogatott tagjaként a 4X100m felszíni váltóval is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Első éves serdülőként Túri Edina 50m uszonyos gyorsúszásban, a harmadik legjobb eredménnyel bronzérmes lett.

Gyermek korosztályban Novák Csongor 400m uszonyos gyorsúszásban nem talált legyőzőre, így a nap végére az ő nyakába is arany érmet akasztottak. A fiatal sportoló gyors lábmunkáját csapat váltóban is kamatoztatta, a makói fiúváltó 4X100m gyorsúszásban ezüstérmes lett.

A váltó további tagjai: Székelyhidi Apor, Fülöp Bulcsú és Süveg Merse.

A makói lányváltó sem maradt medál nélkül, ők a harmadik helyen végeztek. Tagjai: Czérna Ramóna, Siket Enikő, Dobó Annamária és Borka Panna.

– Az eredmények magukért beszélnek. Három hét múlva rendezik meg a Gyermek,- Ifi,- Felnőtt Országos Bajnokságot Egerben. Az időeredmények biztatóak, az utolsó “finomítások” remélem, meghozzák majd a várt eredményt – nyilatkozta Gruberné Bencze Erika, a csapat egyik edzője.

A vezetőedző kitért arra is, hogy a serdülők korosztályú lányok (Petra, Réka és Edina) az említett versenyeken az idősebbek között is indulnak majd.

 – A lányok elsősorban időeredményük javításáért úsznak majd, de nem kizárt a dobogós helyezésük sem. 800m és 1500m felszíni úszásban szintfelmérés lesz. Nekik novemberben a korosztályos Országos Bajnokságon kell majd igazán jól szerepelniük. Céljaink közt szerepel, hogy egyszer bekerüljenek a junior válogatott csapatba, és a nemzetközi versenyeken nem csak a Makói Úszó Klubot, de egész Magyarországot képviselhessük.