Makó

Könnyű volt a töri érettségi a makói diákok szerint


Gajáta Fanni – Makó

A gimnázium tanulóinak célja a továbbtanulás, így nem kérdés, hogy fontos-e a jó szereplés nekik.

– A legnehezebb a matematika volt, szerintem az elmúlt évek legnehezebbike. A mai történelem érettségi teljesen korrekt volt, az esszéknél az 1848-as szabadságharcot, a jobbágyfelszabadítást, a Kádár-korszakot és az I. világháborúban Németország bukásának okait választottam az esszék közül – mondta el Szabó Dominik, aki azt is elárulta, számára az érettségik véget is értek, mivel angol nyelvből és földrajzból előrehozottan megírta.

– Szerintem magyarban kicsit sok volt a szövegértés, nem lehetett befejezni, mert kevés volt rá az idő. Az érvelős feladat benne könnyű volt, azt választottam. Tegnap Szegeden emelt matek érettségit írtam. Nehezebbre számítottam. A történelem is jól sikerült, a rövid feladatokat tartottam kicsit húzósabbnak, az esszék is viszonylag könnyebbek voltak – nyilatkozta Gombkötő Alexandra, aki a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán található vidékfejlesztési agrármérnöknek szeretne továbbtanulni.

Túl a történelem érettségin.

Molnár Zsófia és Kovács Marcell is egyetértett abban, hogy a matematika írásbeli a legnehezebb, míg a történelem érettségi viszonylag könnyű volt.
– A szövegértés nagyon nehéz volt, majd 2 és fél oldal volt a szöveg, 12 feladat volt hozzá, az idő pedig rövid volt. Tele volt szarkazmussal és öniróniával – mondta el Zsófia, Marcell pedig hozzátette: első olvasásra nem lehetett megérteni.

Mindkét fiatal Szegeden szeretne továbbtanulni.