Makó

Még a falak is penészesek az öltözőkben


Gajáta Fanni – Makó

Mint ahogy korábban megírtuk, a Maros-menti Utánpótlás Futball Club TAO-s forrásból szeretnék az Erdei Ferenc térnél található sportlétesítményüket megújítani. A pénzből olyan lelátót szeretnének kialakítani, amelyben megfelelő öltözők, mosókonyha és sportszertár is megtalálható lesz.

– Az utánpótlás egyesület kinőtte a kiszolgáló helyiségeket, kevés öltözőnk van – panaszolta Gyömbér Péter, a MUFC elnöke. – Szükségünk lenne egy modernebb, egy korszerűbb és a kiszolgáló helyiségeket magába foglaló öltözőegységre. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a helyi önkormányzat anyagi támogatásával egy olyan 400 fős fedett lelátós épületegységet épülne fel a jelenlegi helyére, amely 8 öltözőt és a szükséges szobákat tartalmazná, mint például az edzői szoba, játékvezetői öltöző, szertár, mosoda és szárító helyiségeket.

Ilyen fürdő vár a helyi és vendég focistákra is.

A jelenlegi létesítmény közel 400 sportoló gyereket, ifjút és felnőttet szolgál ki. Azonban az öltözők, tusolók nem éppen a legjobb állapotban vannak: a vakolat omladozik, a falak penészesek, a tusolók pedig szinte középkorinak számít. Az alacsonyabb gyerekek csak segítséggel tudják kinyitni a csapot, mondta el Gyömbér Péter.

– A csapatkijáratok alacsonyak, stoplissal még magasabbak a játékosok, így a fejük a plafont súrolják. Ezt onnan tudom, hogy nekem is voltak emiatt problémáim – osztotta meg élményeit Czirbus Gábor, aki egykor a makói felnőtt csapat kapusa volt.

Czirbus Gábor: A magasabb játékosok feje a mennyezetet súrolja.

– Az Erdei Ferenc téri sportlétesítmény kiszolgáló helyiségei nagyon rossz állapotban vannak. Körülbelül, az 1940-es években épülhettek és azóta csak tűzoltó munkákat végeztek rajta felújítás szempontjából – nyilatkozta Czirbus Gábor. – Makó önkormányzata és a Maros-menti Utánpótlás Futball Club egy közös pályázatot adott be, a társasági adókedvezményét igyekszünk kihasználni és ebből szeretnénk megvalósítani egy új öltöző komplexus építését. A pályázat elbírása körülbelül nyár közepére várható.

A mosókonyha falán jól látható a repedés.

Az alpolgármester elmondta, a makóiak véleményére is kíváncsiak. A sport@mako.hu címre várják a sport fejlesztésekkel kapcsolatos ötleteket.