Makó

Indul a Honvéd városrészt érintő rehabilitációs program kutatása


Május első hetében Kotics József, egyetemi docens Makóra utazik, hogy felmérhesse a munkavégzést érintő területet illetve egyeztető beszélgetészajlik Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel, Gilingerné Ráday Krisztinával, a Roma Önkormányzat vezetőjével és Sánta Sándor képviselővel.

Május harmadik hetében, 10 fős antropológus csoport érkezik a városba. 6 napon keresztül hozzávetőleg 200 családnál végeznek kérdőíves-interjús alapokon lévő adatfelvételt a kutatáshoz.

Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Sánta Sándor, képviselő egy ott lakóval.

Várhatóan júniusra elkészül egy 70 oldal terjedelmű tanulmány a kutatási eredményekről. A kutatások eredményeit foglalja magában és célja, hogy alkalmazott antropológiai szemléletű legyen, a helyi igények mellett a hazai és nemzetközi kutatási eredményeket tartsa szem előtt, azzal a céllal, hogy melyek a megvalósítható és fenntartható fejlesztések az érintett közösségben. Emellett tanulmánykötelező mellékletét képezik az adatfelvételi lapok.

Remélik, az embeek együtt működnek ebben a folyamatban. Az ott lakóknak ez nem csak azért lesz hasznos, mert megújul a városrészük, hanem lehetőséget kapnak arra is, hogy elmondhassák, hogyan is élnek.