Hírek

Napsütésben telt az apátfalvi majális


Gajáta Fanni – Apátfalva

Sikeres volt az apátfalvi majális: még Luigi, a rendezvény sztárfellépője is méltatta a főzőverseny ötletét. Elmondta, szerinte pont olyan hangulata volt ennek a napnak, mint régen.
Apátfalva Önkormányzata a pörköltversenyre 40 dkg marhahúst osztott szét csapattagonként. 18 csapat, 520 fővel vett részt és 4 órájuk volt megfőzni a legjobb pörköltet.

Rotyogtak a finomságok.

Hagyományos májusfát is állítottak, amely a felvonuláson megkapta a főszerepet. A Kardos István Néptánccsoport tagjai díszítették fel, majd egészen a rendőrség előtti parkban kapott helyet. A tánccsoport ezen kívül fellépett a színpadon is. A táncos program után a Gipsy Drom Trió vette át helyet, akik ismert hazai és külföldi számokat adtak elő a publikumnak.

Egész napos programmal várták a gyerekeket is a rendezvényre: ingyenesen használhatták az ugróvárat és a trambulint is, amelyek igen népszerűek voltak, a fegyelemre pedig Apátfalva ifjúsága önkéntesen felügyelt. Ezeken kívül kézműves foglalkozásokon vehettek részt vagy akár csillám tetoválással is gazdagodhattak.

 

További képeink: