Hírek

Újabb csipkesori bérlő mondott fel


Korom András – Makó

Április 30-val felmondta a makói önkormányzattal még 1992-ben határozatlan időre kötött bérleti szerződését a Mini Money Kft. ügyvezetője, Chen Zhi Wei.

A Széchenyi tér 9-11. szám alatti 250,82 négyzetméteres, az Ázsia áruháznak helyet adó üzlet legutóbbi bérleti díja négyzetméterenként havi 832 forint volt. Ami összesen 208 ezer 682 forintot jelentett. Az áruház – úgy látszik – ezt már nem termelte ki.

A szabályos felmondást a testület tudomásul vette.

 

 

A csipkesori – teljes egészében a város tulajdonában álló üzlethelyiségekből – egyébként az utóbbi időkben sorra költöztek el a bérlők. Csak az a helyiség kapott újat, mely bérleti díjából engedett a város – mint például a játszóházéból. illetve az egyik bankfiók költözött át az egyik kisebb helyiségből a megürült nagyobba.

 

Az általunk korábban megkérdezett bérlők arra panaszkodtak, hogy hiába kérték a díjmérséklés még a Buzás Péter vezette testülettől, az nem hajlott rá, ellenkezőleg, a választási év előtt még emelt is rajtuk.

 

Az üzlethelyiségek alapvető baja – szintén a kereskedők szerint – hogy túlságosan nagy az alapterületük, ráadásul a raktár és a pince után is épp annyit kell fizetni, mint az eladótér után. Pedig hasznot csak az utóbbi hajt. A bajt ez, és a kereslet erőteljes csökkenése egyszerre okozza.

 

 

Többek szerint az üzletsor akkor vonzaná igazán a kereskedőket, ha azokat a jelenleginél kisebb helyiségekké alakítanák át, illetve ha a város felújítaná azokat, hogy már nem a ’70-es ’80-as évek hangulatát árasszák.

 

A város 2019-ig tartó, nemrégiben elfogadott gazdaságfejlesztési programjában egyébként szerepel a csipkesor felújítása, de ennek részleteit még nem lehet pontosan tudni