Makó

Családbarát és szórakoztató a makói majális


Kozserán Beáta – Makó

Talán nem csak a munka ünnepének alkalmából, hanem a kedvező időjárásnak is köszönhető, hogy idén is számos makói család látogatott el az idilli környezetben, a Maros-parton megrendezett Makói Majálisra.

A gyerekek körében – az elmúlt évekhez hasonlóan – , az idén is nagy sikert arattak a póni lovak, a körhinta, és a dodzsem is.
– Nagyon örülünk a jó időnek, jól esik kimozdulni egy kicsit a gyerekekkel – nyilatkozta portálunknak az egyik kisgyermekes anyuka, aki éppen vattacukrot vásárolt kisfiának.

A legkisebbeknek jelentett remek szórakozást a póni hátára ülni.

A fiatalabbak is találtak maguknak való kikapcsolódást, többen bográcsoztak, vagy beszélgettek a napsütéses időben.  A megkérdezettek körében egyedül az ismertebb fellépőket hiányolták többen. A színpadi programokat Antal Imréné nótaénekes és Fodor József citerás műsora nyitotta.

A színpadi műsor, a tavalyi majálistól eltérően, ezúttal abszolút hazai fellépőkből állt, hiszen fergeteges műsorral mutatkozott be a számos sikert aratott Broadway Dance Sportegyesület, a makói Majorette Egyesület, de táncoltak a Feel Good Dance Company tagjai.

Antal Imréné nótaénekes nyitotta a színpadi programokat.

A Makó Budo Klub ökölvívó és battodo és aerobik és taek-won-do szakosztálynak tagjai bemutatója már egy másféle látványosságot jelentett az érdeklődők számára. A JUGYU és a Návay iskolák valamint Molnár Bettina a JAG diákjainak műsora már egy más jellegű élményt jelentett, hogy a Mako Budo Klub taek-wondosai, illetve a Shintai Dojo Harcművészeti Sportegyesület karate bemutatója a távol-keleti harcművészet látványos fogásait varázsolja a közönség elé.

Persze az elmaradhatatlan kirakodóvásár, a vurstli, a pónilovaglás a kirakodóvásár, a vattacukor, a zsákbamacska, a céllövölde, a dodzsem, az ugrálóvár (a felnőtteknek és) a gyerekeknek is nagy élményt jelentett. És persze állítottak májusfát is.
A fiatalok számára pedig a lapzártánk után kezdődő metálkoncert sorozat, azaz a három makói együttes, a Ma-Rock, a Metalstorm és a Steel  fellépése teszi majd zúzós élménnyé a makói majálist.

Képriportunk: