Makó

Makovecz tér: sorompó lehet a levett tábla helyett


Korom András – Makó

– Amikor kinn volt a behajtani tilos tábla a Teleki utca felől, az autósok úgy jöttek be, hogy a bérpalota felől tolatva érkeztek a pékséghez. Ott megálltak és bementek vásárolni. Majd emelt fővel távoztak – mondta az egyik Makovecz téri házban élő asszony. – De ezek nem ám Suzukival vagy Zsigulival esetleg régi Skodával érkeztek, hanem hatalmas csillogó terepjáróval.

– Nem csak a pékséghez érkeztek így, már a fürdőhöz is. És nem rokkantsági kártyával. Amikor az egyik fiatalembernek szóvá tettem, hogy a fiam várom, ne álljon elébünk, csak a vállát vonogatta,majd közölte, hogy riasztó van a kocsijába, ami meg is szólal, ha hozzáérek – vette át a szót egy másik asszony.

A helybéliek szerint egyébként az a közmunkás, aki a kihelyezett tiltótáblára felhívta az önfeledt autósok figyelmét, kapott hideget és meleget is az arra járóktól.
– Én már megkértem behajtási engedélyt a Szegeden lakói fiamnak. Ki is töltöttem a városházán az ehhez szükséges papírt, de aztán közölték, hogy mégsem kell, mert sorompót szerelnek fel, úgy, ahogy arról eredetileg is szó volt – tette hozzá az egyik ott élő. Hozzátette, hogy a közvélekedéssel ellentétben nem román turisták, hanem bizony zömében nem a tér házaiban lakó makóiak állnak be ide az autóikkal. Olyanok, akik bár egészségesek, de nem akarnak a Hagymatikum parkolójából, vagy a Teleki utcáról a fürdő bejáratáig gyalogolni.

– Mi majd chipkártyával nyitjuk a sorompót, ahogy az hírlik, de nem tudom mi lesz azzal az asszonnyal, aki egy héten kétszer is román rendszámú autóval érkezik a gyógyfürdőbe, s eddig itt, a   rokkant parkolóban állt meg az őt szállító kocsi – tette hozzá egy másik lakó.

Valóban leszerelték a behajtást tiltó táblát a tér Teleki utcai bejáratától. – Az egyik polgármesteri fogadóórán merült fel, hogy helyette sorompót kellene felszerelni. A műszaki csoport a hét elejére készíti el a felszerelésének költségvetését, csak ennek ismeretében születik majd meg a végleges döntés – mondta hírportálunknak Barna Gábor, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

A sorompóállítás ötletéről itt írtunk!