Hírek

A zongora és a gitár volt a makói hangszerbemutató sztárja

Gajáta Fanni – Makó

– A furulya az egyik legnépszerűbb a beiratkozáskor, mivel továbbtanuláskor- erre alapozva – több hangszer közül választhatnak a gyerekek – mondta Hajdú Márta, az iskola zongoraoktatója. – Ezen kívül az ütőhangszer, amelynek a hangja nagyon tetszik a gyerekeknek és szívesen választják a gitárt is, mivel olyan elbűvölő hangja van.

Sokan álltak sorban a zongoránál is, hogy kipróbálhassák azt, azonban az oktató elmondta, sokszor a szülők nem vállalják, hogy gyermekük azon tanuljon, mivel elég drága hangszer. A gyerekek izgatottan bújtak a zongora alá, hogy meghallgassák, ott hogyan szól.

– Jövő hétfőn és kedden tartjuk a beiratkozásunkat, ahová minden érdeklődő kicsit és nagyot is várunk szeretettel! Az iskolánk közel 50 éves, szép eredményeket értek el a nálunk tanult diákjaink, sokan zenei konzervatóriumba is sikeresen felvételiztek – árulta el a Hajdú Márta.

A leendő tanulók a fúvós, pengetős, vonós, ütős és billentyűs hangszerek közül választhatnak. A beiratkozáskor a tanárok, oktatók megnézik, hogy a jelentkező alkalmas az általa választott hangszerre és más lehetőséget ajánlanak fel, ha esetleg nem megfelelő  hozzá a diák alkata.

A tanárnő elmondta, mostanában egyre több középiskolai diák választ egy hangszert, amelyen szeretnének játszani, de a legjobb, ha a gyerekek egész fiatalon kezdik el a zenei tanulmányaikat.

További képeink: