Hírek

A Csipkesort és a Páger mozit is felújítanák


Korom András – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester a képviselő-testület előző rendes ülésén tárgyalt városi gazdasági és munkaprogramról elmondta, az a felelősség és a biztonság programja. A felelősség azt jelenti: segíti a makói vállalkozókat, míg a biztonság, hogy a helyi családok megélhetését és közösségépítését segíti elő.

A 2020-ig mutató program során erősíteni kívánja a város a civil szervezeteket, bűnmegelőzési programot indít. De nem maradnak el az abszolút kézzel fogható fejlesztések sem: így egy-két éven belül szeretnék elindítani a csipkesori sétány a Páger mozi és rendezvényház felújítását, a Honvéd városrész rehabilitációját, tovább fejlesztenék az Egyesített Népjóléti Intézmény szociális hálózatát, fejlesztenék az ipari parkot a piacot és vásárcsarnokot építenének. De nem marad ki a Hagymatikum, az Erdei Ferenc és a Szent István téri sportpálya fejlesztése, a Makovecz könyvtár felépítése, a zsidó és az evangélikus temető felújítása. A város létrehozná a Művészetek Katedráját, azaz egy felsőfokú végzettsége biztosító iskolát.

Mindezek egy részére a szükséges pénzügyi forrásokat takarékos gazdálkodással, a lakbér- és adóhátralékok beszedésével, az indokolatlan adókedvezmények felszámolásával, a gazdaságosan már nem felújítható önkormányzati ingatlanok értékesítésével és persze pályázatok segítségével kívánják előteremteni.

Tremészetesen jelentős lehetőséget látnak a legújabb városi iparág, a turizmus fejlesztésében.

A felújítási tervek között szerepel a városképi jelentőségű épülete rendbehozása az elavult távhőrendszer felújítása, a belvízelvezető rendszer rekonstrukciója, a Városgazdálkodási Nkft. Návay téri telephelyének felújítása, a piac központi részének lefedése, illetve a jégpálya áramellátásának végleges megoldása is.

A város azt tervezi, hogy az önkormányzati fenntartású egészségügyi alapellátáshoz tartozó 6 fogorvosi, 11 felnőtt és 5 gyermek háziorvosi rendelőt, mely most ideiglenesen a Hollósy Kornélia utcai közhivatalok házába helyeztek el, majdan a régi váradóállomás felújított épületébe helyezze át.