Hírek

Akvarellfestőtől tanultak a Bagolyvár diákjai


Gajáta Fanni – Makó

Kuklis Katalin lassan 10 éve használja az akvarellt. Rengeteg kiállítást és művészeti órát tartott kicsiknek és nagyoknak. Hétfő délután a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felsős rajzszakköröseit vezette be az akvarellfesték világába és rejtelmeibe.

Bárdi Andrea tanárnő meghívására érkeztem ide, akivel még januárban találkoztam egy képzésen. Ekkor kérdezte meg, hogy nem mutatnám-e meg a tanítványainak azt, hogy én hogyan festem az akvarelleket – árulta el az alkotó. – 10 éve használom és a mai napig tanulom ezt a lenyűgöző és egyáltalán nem könnyű technikát. Képeim témavilágát a természetből merítem és halvány, lírai színekkel örökítem meg.  A természet szeretete mellett a mesék világa az, ami lenyűgöz és egy ideje ezzel is próbálkozom. Körülbelül 20 önálló kiállításom volt és néhány alkalommal mutattam meg azt, hogyan használom az akvarellt. Többféle stílus létezik ebben a technikában és ehhez még hozzáadódik az ember belső világa is. Ettől lesznek az alkotások egyediek, hisz minden ember más.    Néhány alkalommal megkerestek hasonló felkérésekkel, amelyeket pusztán érzelmi okokból fogadtam, fogadok el. Jó látni, ha egy két gyermek megérez valamit a vízfestés csodájából, és ha én ebben segíthetek, boldoggá tesz. Ezért jöttem el Makóra is.

Kuklis Katalin bár többször járt már Makón, először jött művészeti céllal.

– Már az első találkozásunkkor nagyon megkedveltem Katalint . Ő egy kedves, érzékeny hölgy és ez a finomság tükröződik az alkotásain is. Természetesen a művészeti iskolában is tanulunk festeni, de egy lelkes festő, akinek ez az élete, másképpen tud mesélni ezekről, más megközelítésből, saját tapasztalataiból tudja bemutatni az alkotófolyamatot. – mondta el portálunknak Bárdi Andrea, a Bartók Tagintézmény képzőművészeti tanárnője..

– A felső tagozatos diákjaink vesznek részt ezen a különleges órán. Nagyon várták, hiszen mi is próbálunk figyelemfelkeltő órákat tartani, de mégis más, ha egy ismert ember is itt van közöttünk.