Makó

Ingyen wifi Makón – megújul a helyi tévé


Gajáta Fanni – Makó

Mikroháló néven található meg az ingyenes wifi hotspot, amely a Bástya Hotel környékén fogható.

– Fontos és érdekes, hogy több kisebb internetszolgáltató egyesülésével június 1-jétől a Mikroháló Kft. lesz a szolgáltató a régióban. Velük közösen egy újfajta szolgáltatási rendszert tudunk adni Makó és térségében – mondta el Rácz József, a Mikroháló Kft. ügyvezetője. – Június 1-jétől a jelenlegi felhasználók az új szolgáltatótól kapják a számlát, de az ügyfélszolgálatok illetve minden egyéb megszokott tevékenység ugyanúgy végezhető lesz.

Az ügyvezető elmondta, javulás mindenképpen várható, hiszen 1 gigabájtnyi adat érkezik Budapestről, amely gyorsabb és megbízhatóbb internetezést biztosít.

– A Makói Városi Televízió a mai naptól új arculattal és új műsorstruktúrával jelentkezik, ehhez mi biztosítunk felületet. Bárki, aki Makó területén rácsatlakozik a Mikroháló hotspotra, a csatlakozási szándék elfogadása után olyan weboldalra jutunk el, ahol városi tévé illetve – jelenleg – a Petőfi Rádió műsorát láthatja, hallgathatja. Erre bármilyen wifi fogható képes készülékkel elérhető.

A készülékek darabja 13-14 ezer forint körüliek, amelyet a meglévő hálózatokra telepítenek. Jelenleg a Bástya Hotelnél fogható jelek, hamarosan a főtéren, a sportcsarnoknál, a rendelőintézetnél is elérhetők lesznek.

– Egyúttal egy pályázatra is szeretnénk felhívni a középiskolások figyelmét. Szeretnénk, ha a Makó Mobil Média arculatát ők terveznék meg. Ehhez mi biztosítani tudjuk a technikai feltételeket. Választani azonban nem mi szeretnénk, úgy gondoltuk a makói fiatalok bevonásával szavaztatnánk meg az új arculatot – magyarázta el Rácz József.

A Makói VTV honlapja és emblémája is megváltozott: fiatalosabb lett mind a kettő. Műsorstruktúrában is változások születettek: megváltozik a képújság, a híradót hétfőtől péntekig vetítenek, amelyben 8-10 híranyag látható majd. Keddenként egy-két kiemelt hírről bővebben beszélnek. Mindennap időjárás előrejelzéssel is szolgáltatnak majd, illetve a Társalgó kulturális magazin is bekerül a műsorkínálatba. A hódmezővásárhelyi televízióval egy megállapodás született, így a két televízió egymással megosztják az érdekes anyagokat – ismertette Kisistók Tímea, a Makói Városi Televízió ügyvezetője.

Kisistók Tímea és Rókus Ákos, a makói és vásárhelyi tévék vezetői. Műsort cserélnek.

A Datron Távközlési Zrt. új szolgáltatása által, az IPTV boksz segítségével több háztartásba is eljut a makói televízió.