Hírek

A városi fejlesztési tervekről tárgyalt Lázár János a makói városházánAz aktuális politikai és fejlesztési kérdéseket beszélte át a városvezetőkkel és a képviselő-testület tagjaival Lázár János Miniszerelnökséget vezető miniszter, a makói térség országgyűlési képviselője. Közölte: a kormány csakis a Makovecz Imre által megálmodott terveket támogatja a könyvtár átépítésénél és a fürdő családi élményfürdővé történő fejlesztésénél.

Elhangzott az is, hogy Makó tavaly rekord összeget nyert – Lázár János segítségével – a TAO pályázatoknak köszönhetően a város sport infrastruktúrájának fejlesztésére. Az országgyűlési képviselő a városatyákkal közösen felháborítónak tartja a Makó-Térségi  Víziközmű Kft-nél kialakult helyzetet, miszerint annak volt vezérigazgatója a havi 750 ezer forintos fizetése mellé évi 10 milliós jutalmat vehetett fel.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a polgármesteri többséggel.

Lázár János látogatásán szó esett a Honvéd városrész fejlesztéséről. Kiderült – a megyei önkormányzaton át – Makó a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból kapja meg az ehhez szükséges forrásokat.