Hírek

A Szikszai ovisok tavaszköszöntő ünnepe


– A gyermekeink a  legfontosabbak – mondta Czirbus Gábor alpolgármester a makói Szikszai György Református Óvoda ma délelőtti az Újvárosi Református Templomban rendezett tavaszköszöntő ünnepségén. Hozzátette: az önkormányzat támogatja a helyi egyházi szervezeteket.

Az áprilisi testületi ülésén döntött a képviselő-testület az egyházak támogatásáról. Az új városvezetés a vállalkozók, sport egyesületek, a civil szervezetek mellett a makói egyházi csoportokat is támogatja. De elsősorban nem ezt emelte ki köszöntő beszédében Czirbus Gábor alpolgármester. Inkább azt, mennyire köszöni a tavaszi műsort a gyermekeknek, a pedagógusoknak, a felkészítőiknek, a szülőknek és természetesen Makó-Újvárosi Református Egyházközségnek. – Akinek eddig nem érkezett el a tavasz a szívébe, annak a műsor láttán, most már biztosan – mondta.

A vasárnapi misén részt vett Csikota József karnagy-igazgató, aki szintén köszöntötte a jelenlévőket. Kotormán István lelkész a gyermekek oktatásának fontosságáról, a gyermekközpontú nevelésről és arról beszélt, milyen rengeteg értéket kapnak, kaphatnak az intézményükben, a hittanórákon, vagy akár a műsorra készülés közben.

A Szikszai György Református Óvoda összes csoportja fellépett, és bár nem volt minden ovis jelen, lelkesen énekeltek, verseltek a picikék és a már kissé nagyobbak is. Vékonyka hangjuk szeretettel és melegséggel töltötte meg a templomot.