Hírek

Körbejárta a világot az Írisz Táncklub


Bojtor Boglárka – Makó

– Lassan húsz éve rendezzük a tánc világnapi gálánkat itt Makón. Korábban erre senki sem vállalkozott. Ezzel az volt a célunk, ami máig is hajt bennünket, hogy kiemeljük, hangsúlyozzuk a táncművészet fontosságát, mind a művészeti iskolában, mind az egyesületben – mesélte Sütő Eleonóra, aki ma este még jobban izgult, mint eddig. Idén először mindkét csemetéje a színpadon táncolt, így számára ez az este még különlegesebb volt. – Az előadásra többször hívtunk már vendégelőadókat, akár versenytáncosokat is. Ma este azonban a társastánc, a néptánc és a hip-hop tánc is helyet kap a színpadon – mondta izgatottan.

Az Írisz Táncklub és a Forgatós Táncegyüttes többször dolgozott már együtt. Ma esti számukat  először egy szalagavatón mutatták be. A nagy sikerre tekintettel azonban újra a nézők elé vitték. A hip-hop stílusát a Feel Good Dance Company mutatta be a nézőknek. Ma este a művészetek kiegészítették egymást, ezt a gála címe is mutatja. Minden tánc mellé rövid videót láthattak a nézők, így megismerve azt az országot, ahonnan a lépések származnak. Ezeket a bevágásokat Czibolya Kálmán készítette.  

Itt még nem ért véget a meglepetések halmaza. Nyáron a táncosok táborban vettek részt, ahol Carlo Emerald: That man című számára saját koreográfiát készítettek. Sőt más zenére a kisebbeket is ők tanították. Igazi adrenalinbomba volt számukra, hogy ezt most a közönség elé vitték, amivel nagy sikert arattak.

A nézők megismerkedtek a samba, a pazo, a lambada, a keringők, az argentin tangó és sevillanas országaival és koreográfiáival.  A két előadás során a legkisebbek is színre léptek, ők még óvodások és januárban kezdtek ismerkedni a lépésekkel.

Képekben a táncgála: