Hírek

Egynapos kiscsikó volt a családi lovasnap sztárja


Gajáta Fanni – Makó

Idén első alkalommal rendezték meg a családi lovasnapot, amelyen sok érdekes programmal várta az érdeklődőket a Makói Lovas Egyesület.

– A Kistérség Egészségfejlesztési Iroda kérésére prezentálta ezt a rendezvényt a Makói Lovas Egyesület. A lovas családi napnak az alapja az, hogy az EFI az egészséges mozgásformákra, illetve az egészséges életre próbálja felhívni a figyelmet és ezen belül bizonyos sportágakat is be szeretne mutatni. A Makói Lovas Egyesület örömmel csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez – mondta el portálunknak Góg Csaba, az egyesület elnöke. – A programsorozaton belül szerveztük meg ezt a napot, amelynek lényege az, hogy ezt a mozgásformát, vagyis a lovaglást bemutathassuk illetve a lóval való foglalkozást megismertessük a kilátogatókkal.

Buborék, az egynapos csikó.

– Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak. Megérinthetik a lovakat, közel mehetnek hozzájuk, felülhetnek rájuk, átérezhetik, milyenek a lovaglás alaplépései, fogaton utazhatnak. Bemutatókat tartunk, milyen is egy díjugrató edzés, megismerhetik, hogyan is dolgozik együtt ló a lovassal az edzés közben, mire kell figyelni, mik lehetnek a buktatók ennél a sportágnál. Ezen kívül a kicsik kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, lovacskákat készíthetnek – foglalta össze a mai napot Góg Csaba.

Nyeregbe pattantak a gyerekek.

Az egyesület bemutatta a legkisebb tagjukat, az egynapos csikót, akire nagyon sokan voltak kíváncsiak, azonban anyja nagyon óvta. Az istállókban mindenki szeretettel etette vagy simogatta a hatalmas állatokat. Többjük karámján díszelegtek különböző díjazások.
A kézműves foglalkozások mellett a kicsik előszeretettel ültek fel a lovakra, hogy egy-két kört mehessenek illetve többen vártak a fogat kocsira is, amely nagy üzemben dolgozott: a három kocsis mindig „telt házzal” utazott.

További képeink: