Makó

Feldobta a tavasz a makóiakat


Bojtor Boglárka – Makó

Ebben az évben talán ez volt az első olyan hét, amikor délutánonként, hazafelé már pólóban mehettünk. Sajnos reggelente még kell egy tavaszi kabát, rétegesen kell öltöznünk, de napról napra érezhető a javulás.  Minden makói várta a napsütéses időt, és a tavaszi fáradtság ellenére egyre több idejüket töltik a szabadban. Érezhető, ahogy a befásult, téli időszak után jobb kedvű lett a város.

– Ahogy nagyon sok ismerősömnek, nekem is a tavasz a kedvenc évszakom, ilyenkor úgy érzem, teljesen megváltozik körülöttem minden. A környezetünkben rengeteg virág, virágzó fa, madár deríthet minket jobb kedvre – mesélte Nyámádi Rita. – Egyre több olyan kültéri program van, ahol részt tudok venni. Ha napsütésre ébredek, sokkal könnyebben indul minden reggelem. A nyártól sokkal kellemesebb ez az évszak, hiszen nincs az a hatalmas hőség, így nem kell a szobába menekülni a déli kánikula elől – mondta.

Sokan azért is várták már a jó időt, hogy a rezsiköltségük csökkenjen, idén is jó pár hónapig kellett fűteni az otthonokat. Most, hogy itt a meleg, mindenki szeret kiülni beszélgetni, akár az éttermek előtt is. A kisgyermekes családoknak szintén nagy öröm ez. Így minden nap játszóterezhetnek, kirándulhatnak, amivel kellően lefárasztják a piciket egy hatalmas délutáni vagy esti pihenéshez.
– Feldob, ha a szabadban lehet teniszezni, sportolni – mondta Füleki Ádám. – Szeretek sütkérezni, iszogatni a barátaimmal esténként, és ezt hamarosan a szabadban is megtehetjük. Ami még jó, hogy hosszabb ideig világos van, így több időm van akár a Maros-parton napozni. Mostantól nem leszünk bezárva a négy fal közé, egyre több szabadtéri rendezvényre, koncertre mehetünk – tette hozzá.
 

Tavaszi képeink: