Hírek

Ki lesz a makói múzeum/könyvtár új igazgatója?


Korom András – Makó

Bár Forgó Géza, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum korábbi igazgatója munkájával elégedett volt a városvezetés, a testület mégis felmentette az intézményvezetés feladatai alól, de továbbra is a múzeum munkatársa maradt.

A testület új igazgatói pályázatot írt ki, megválasztotta az ezt elbíráló bizottságot, az összeült és értékelt. S immár szerdai ülésükön a városatyák dönthetnek is az új igazgató személyéről.

Amikor legutóbb írtunk minderről, két e-mailt is kaptunk erre reakcióként. Az egyikben az olvasható: “(Forgó Géza) Múzeumi szakmai munkáját a képviselő-testület nem kérdőjelezte meg, az új városvezetésnek azonban hatékonyabb, ambiciózusabb és múzeumpedagógiai közösségformáló személyiségre van szüksége. Ezért döntött a testület az új pályáztatás mellett.”
A másik e-mail – névtelenséget kérő – írója szerint: a befutót neve fél éve közismert a városban, s azért dönt a testület a pályázatról zárt ülésen, mert “nem kellenek a kínos kérdések.”

A testület egyébként fő napirendként többek közt meghallgatja Palicz András városi rendőrkapitány beszámolóját, tájékoztatót hallgat meg a Magyar Posta Zrt., a DAKK Zrt. és a MÁV Zrt. helyi szolgáltatási tevékenységéről, illetve jóváhagyja a városi önkormányzat 2014-2020 közötti gazdasági és munkaprogramját, valamint tájékoztatót hallgat meg a Honvéd városrészt érintő fejlesztésekről.