Makó

Moziba menet kapták el a dohánybolti rablót


Január 6-án K. Sándor és K. Andor elhatározta, hogy kirabolják a szegedi Zárda utcában található Nemzeti Dohányboltot. K. Sándor késsel fenyegette meg az eladót, hogy adja át a napi bevételt. Eközben K. Andor egy autóban várta az elkövetőt.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói január 8-án elkapták K. Sándort, miután megtalálták azt az autót a Szeged Pláza mélygarázsában, amivel elmenekültek a bűncselekmény helyszínéről. Ekkor moziba tartott a párjával.

Mint kiderült, K. Sándort a rablásban testvérének élettársa segítette, de ő feladta magát, miután megyeszerte keresték. A nyomozók a házkutatás során megtalálták a bűncselekményben használt kést és az arcát takaró sálat is.
 


A Szegedi Rendőrkapitányság K. Sándor és K. Andor ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A bíróság elrendelte K. Sándor előzetes letartóztatását, K. Andor házi őrizetbe került.
A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást befejezte. A két férfi ellen vádemelést javasol az ügyészségnek.
 
MH-CSMRFK