Makó

Kétszer is telt házat teremtett a makói ovis Tavaszi Táncgála


Összesen 159 ovis mutatta be tudását ma délelőtt a Hagymaház színpadán, ahol kétszer is telt házat vonzott a Makói Óvoda hagyományos Tavaszi Táncgálája. A közönséget az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester és Weszelyné Wéghseő Henriett köszöntötte.

A Tavaszi Táncgálán az óvodások néptánccal és dalokkal tarkított, játékos műsort adnak, hogy bemutathassák, mi mindent tanultak a Makói Óvoda intézményeiben.

Az önkormányzati óvoda fontosnak tartja a népi hagyományok, szokások megőrzését és továbbörökítését, a tehetségek gondozását. Összesen 8 csoportból 159 nagycsoportos mutatkozott be a két előadáson. Kilenc órától az Erdélyi püspök és a Kassai utcai tagintézmény, fél 11-től a Hold utcai és a Kálvin téri tagintézmény nagycsoportosai adtak műsort, szatmári, rábaközi, dunántúli, Makó környéki játékokat, táncot, mulatságot mutatva be.

Az óvoda dolgozói meglepetés tánccal is készültek. A műsort Demkóné Katalin és Horváth-Varga Sándorné gyermektáncoktató óvodapedagógusok állították össze. Weszelyné Wéghseő Henriett az első előadáson mondott köszöntőjében elmondta, a képviselő-testülettel együtt egy olyan várost szeretne építeni, amely segíti a gyermekek fejlődését, számukra biztonságos jövőt, otthont és boldog életet ad.

Czirbus Gábor alpolgármester azokkal a gondolatokkal köszöntötte a második előadáson a jelenlévőket, amelyek nem csak mint városvezető, hanem mint apa is megfogalmazódtak benne, hiszen kislánya is a fellépők között volt. Elmondta: mennyire örömteli volt számára megtapasztalni a készülődést, mennyire büszke a gyermekekre, minden fellépőre , és hogy hálás a felkészítőknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és nagyszülőknek egyaránt azért a gondoskodásért, amit gyermekeinknek adnak.