Gajata Fanni – Makó
 
– Körülbelül 30 diákkal indul az első osztály a Bartók iskolában, szeptemberben. A zenetagozaton alkalmassági meghallgatásra is történt, így csak a legjobbak kezdhetik meg az évet – mondták el iskolában dolgozók. Mint kiderült, csütörtökön mentek a legtöbben, így péntekre már csak kevesen maradtak.
 
A Szikszai György Református Általános Iskolában a beiratkozás előtti elbeszélgetés alapján választják ki azokat, akikkel indulhat a 2015/2016-os tanév. Számukra fontos, hogy egyforma értékrendet képviseljenek a családok az iskolával. Mivel az iskola református, így heti két alkalommal hitoktatás is megtalálható az órarendben.

– Egy első osztályt indítunk jövőre, ahol előreláthatóan 25 diák kezdi meg az évet. Általános tantervet követünk, nincsenek különböző tagozataink. Számunkra nagyon fontos a tehetséggondozás – mondta Kotormán István lelkész-igazgató. – Minden szülőt behívunk egy elbeszélgetésre. Ekkor ismerhetjük meg a családokat. Az tagintézménynek fontos az értékrend, illetve a család és az iskola együttműködése. Figyelembe vesszük a családi hátteret, mivel az sokat jelent a gyerekek taníttatásában.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest