Farkas Éva Erzsébet polgármester a következő közleményt juttatta el hírportálunknak:

“Az átvilágítás még jelenleg is tart, azonban úgy gondoljuk mindenképpen tájékoztatnunk kell a makói polgárokat az időközben feltárt szabálytalanságokról, amikkel a Makó Térségi Víziközmű Kft. esetében találkoztunk.

Az elmúlt időszak alatt a társaság egy pénzszivattyúként működött. A tények megismerését nehezíti, hogy a társaság visszatartja a dokumentumokat. Azt ugyanakkor már most is tudjuk, hogy hatalmas pénzek kifizetése történt mind a dolgozók, mind a vezetés részére. A vezető a bruttó 750 ezres fizetés mellett volt, hogy 10 hónapos prémiumot vett fel. A kérdés az, ki adott erre engedélyt egy városi cégnél, a képviselő-testület miért nem tudott erről, vagy ha tudtak miért nem csináltak semmit?
Ugyanis közpénzről van szó, a makói polgárok pénzéről, akik a vízszámlákat fizették. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az Alföldvíz Zrt., jogutódlása fájó pont volt, mivel az eddigi pénzosztásnak vége szakadt”
– írja Makó polgármestere.

Szerettük volna megkérdezni minderről Medgyesi Pált, a cég február 17-én közös megegyezéssel távozott vezérigazgatóját, de ő azt mondta, most nem kíván minderre reagálni. Megvárja, míg a Makó Térségi Viziközmű Kft. 17 tulajdonos önkormányzata ezt megteszi.

A Makó-Térségi Viziközmű Kft egyébként – a cégbírósági bejegyzések szerint – tavaly szeptember 1. óta áll végelszámolás alatt. A végelszámolást a Horizont Holding Tanácsadó Zrt. végzi.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest