Gajáta Fanni – Makó

– A Mentorháló 2.0 projekt által olyan lehetőséget kapott a Makói Általános Iskola, amellyel három mentorklub foglalkozást rendezhet. Az egyik ilyet kibővítettük és konferenciává alakítottuk át azért, hogy vendégül láthassuk a térség pedagógusait, oktatási szakembereit. Olyan kérdésekkel szeretnénk foglalkozni, amelyek ma aktuálisak az oktatásban és a nevelésben – mondta Kincses Tímea, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, közoktatási szakértő.
– Vendégül hívtuk Horváth Pétert a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, aki a Nemzeti Pedagógus Kar feladatait és lehetőségeit ismerteti, Kovácsné dr. Nagy Emesét a Miskolci Egyetem docensét, aki a pedagógiai kultúraváltás szükségességeiről tart előadást és Szabó Győzőné pszichológust, közoktatási szakértőt.

Tizenöt intézményből érkeztek a pedagógusok,

A rendezvényt Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg, aki egykor tanárként és igazgatóként is dolgozott. – Büszke vagyok arra, hogy a konferenciának Makó adhat helyszínt – emelte ki beszédében, aki a megjelent pedagógusokkal megosztotta saját élményét a tanári pályáról. – Régen nehezen indult a tanári pályám. Sok létrát kellett megmásznom, sokat kellett küzdenem a tudásért. Én akartam a legjobb lenni. Úgy gondolom, olyan pedagógusokra van szüksége a diákoknak, akikre tudnak és akarnak is emlékezni évek múlva.

Farkas Éva Erzsébet: a jó tanár olyan, aki bátorítani tudja a diákokat.

A polgármester szerint a jó tanár olyan, aki bátorítani, segíteni is tudja a diákokat a tanulásban és az életben is. A megnyitó után előadások hangzottak el, majd délután az intézményekben szekcióüléseken vehettek részt a pedagógusok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest