Makó

Vádemelési javaslat a kalapácsos gyilkos ellen


Egy 22 éves forráskúti nő eltűnését jelentették be a Szegedi Rendőrkapitányságon tavaly november 21-én az esti órákban. A bejelentést követően a szegedi nyomozók adatgyűjtést végeztek. Ennek során átvizsgálták a nő gyermekkori ismerősének forráskúti ingatlanját. Másnap reggel megtalálták a nő mobiltelefonját és kerékpárját, majd az ingatlan melléképületében elrejtve felfedezték az eltűnt nő holttestét. A helyszíni szemle megállapította, hogy a nőt megölték.

Elszámoltatása során az ingatlanban lakó B. László ellentmondásokba keveredett, ezért a rendőrök előállították. A további adatgyűjtés és a helyszíni szemle eredményeként az akkor 21 éves férfit emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Beismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére érdemi magyarázatot nem tudott adni. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatalembert kihallgatását követően őrizetbe vette, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Ide rejtette a gyilkos áldozata holttestét. Fotó: police.hu

A nyomozás azt állapította meg, hogy a gyanúsított tavaly november 21-én a reggeli órákban áthívta magához a sértettet. A nőt megerőszakolta, bántalmazta és fojtogatta. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított több órán át kínozta a fiatal asszonyt. Halálát kalapáccsal okozott sérülések okozták.

A Csongrád megyei nyomozók gyanúja szerint B. László tavaly május 23-án Szegeden lefejelte akkori barátnőjét is, akinek az orrcsontja tört el.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást tegnap befejezte, az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt javasol vádemelést a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

MH-CSMRFK