Makó

A városvezetés következő generációját készíti fel makói Jobbik


– Négy kérdésben várjuk az emberek támogatását. Az első a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét a férfiakra is kiterjesztené. A másodikban a bevándorlás elleni érdemi fellépést biztosítanánk. A harmadikban a békét és Magyarország semlegességét követeljük a háborús konfliktusokban. A negyedikben pedig ingyenes internetet vezetnénk be a magyar háztartásokba – ismertette Kiss Attila, a párt makói szervezete elnöke. A Csongrád megyei Közgyűlés tagja szerint az emberek elveszítették a hitüket abban, hogy képesek a politika befolyásolására. Pedig  összefogással és közös cselekvéssel az Orbán-kormány is nyomás alá helyezhető. Ezért a Jobbik országos aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy lényeges területeken mozdítsa ki az ország szekerét a kátyúból.

A helyi szervezet március vége óta gyűjti az aláírásokat, és eddig több száz makói támogatta a kezdeményezést. A párt standjaival minden vasárnap találkozhatnak a helyiek a piacon, illetve hétköznap a város különböző pontjain.

Orosné Spák Hedvig utánpótlásért felelős alapszervezeti biztos a Jobbik Ifjúsági Tagozatának toborzó kampányáról  elmondta: tagozat már eddig is a legdinamikusabban növekvő politikai ifjúsági szervezet volt, most pedig – mint a kormányzásra készülő párt utánpótláscsapata – még nagyobb fokozatra kapcsol. Az országban ma már több mint 200 helyi tagozatuk van. Jól mutatja dinamizmusukat, hogy a Jobbik IT-nek már most több mint 58 ezer like-olója van, míg a Fidelitasnak csak 6 ezer, majd a Societasnak 3 ezer kedvelője.

Hozzátette több kutatás is igazolta, hogy a fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb párt, a céljuk pedig az, hogy ezt a szimpátiát tevőleges cselekvésre váltsák.

Orosné elmondta, hogy Makón eddig is sikeresen folyt az IT építése, az alapszervezeti utánpótlás csapat munkájába eddig több mint egy tucat fiatalt vontak be. Ebben a „műhelyben” folyik a városvezetés következő generációjának felkészítése.  

A fiatalok a jelentkezéssel kapcsolatos információkat az interneten is megtalálhatják, de kereshetik Zeitler Ádám makói önkormányzati képviselőt is, aki egyben a Jobbik IT Csongrád megyei elnöke.