Hírek

A lakásügy volt a mai polgármesteri fogadóóra slágere


Gajáta Fanni – Makó

– 40-45-en jelentek meg a mai fogadóórámon – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Minden hónapban igyekszünk egy napot szentelni a makói polgároknak, hogy elmondhassák a felmerülő problémákat. Legtöbben szociális jellegű panaszukkal jönnek el, mint például a lakhatási nehézségek, de ezek mellett egyre több a vállalkozói szférából megjelenő és munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdés. Munkaügyben is többen érdeklődtek, a mai napon egy fiatal házaspárnak sikerült segítünk. Az illegális hulladékgyűjtő helyekkel kapcsolatban közvetlen intézkedéseket végeztünk a benyújtott panaszok alapján. A gazdasági programmal kapcsolatban merültek fel kérdések, ezt a következő testületi gyűlésen vitatjuk majd meg – foglalta össze a polgármester a mai napi fogadóóra tapasztalatait. A problémák mellett többen köszönetüket is kifejezték a városvezetésnek.

Az emberek nyugodtan várakoztak a sorukra. Többen köszöntetet mondtak a városnak.

– A közösségi programokkal kapcsolatban érkezett jó néhány köszönetnyilvánítás, illetve újabb koncertek rendezésé is többen szeretnék. Ennek nagyon örülünk, hiszen az új városvezetésnek a fejlesztések mellett a közösség formálása is szívügye. Ezen kívül közfoglalkoztatottak is felkerestek minket, hogy megköszönjék a testület által megszavazott 2000 forintos támogatást – árulta el Farkas Éva Erzsébet.

Petrovics Róbert (a képen jobb oldalon) lakásügyben kereste fel Farkas Éva Erzsébetet.

– Először jöttem el fogadóórára, azonban a polgármesteri hivatalba január óta járok. Idáig nem kaptam biztató visszajelzést a lakásigényléssel kapcsolatban, pedig nagy szükségem volna rá. Két kiskorú gyerekemmel szeretnék beköltözni, szeretném őket taníttatni. Bízok a segítségben, olyan jó lenne azt mondanom, hogy a polgármester asszonynak hála van hova jönnie a gyerekeimnek, amelyet otthonunknak mondhatnánk.