Makó

Sószoba lehet a királyhegyesi ovisbál bevételéből


“Az idén is megrendeztük a Királyhegyesi Óvoda Bált, az ovi szülői munkaközössége és dolgozói szervezésében és lebonyolításában. Nagyon sok tombolatárgy gyűlt össze és támogatójeggyel segítették a Napsugár Óvodát önzetlen emberek. Az idén immér a negyedik alkalommal rendezte az óvoda és segítő csapata bálját azzal a céllal, hogy a szülők, szponzorok anyagi támogatásával, tárgyi felajánlásaival segíteni tudja az intézményben ellátott gyermekek fejlődését, alkotó tevékenységéhez szükséges eszközök beszerzését.

Ötezer forint feletti adományozók: Silver SE, Naturtex Kft., Szőke Csaba, Kocsis virágüzlet, Tudásklaszter, Fényes Vendéglő, Kulcsár Istvánné, Piaci Hamburgeres, Exotic Sun, Gabi Állateledel, Dancsi Ildikó, Szeged Gokard, Suhajda Tamás, Four Sec Kft, Givaudan, Hagymatikum, Balogh-Vígh Edit,Sipos MIhály és Lázár Ágnes, Csapó Árpád, Dancsi István, Olasz pékség, Radvánszki István, Kurunczi Mihály, Királyhegyesi Polgárőrség, Ifj. Suhajda János, Miklós Imre, Herzsán Jánosné, Kiss Gyuláné, Királyhegyesi Önkormányzat, Nyugdíjas Egyesület, Vízi István, Boros Gábor és neje, Daróczi Gábor és neje, Kiss Ferenc, Kissné Katona Gabriella, Kiss Mihály, Gyöpös Zsolt, Englerné Búvár Terézia, Katona István, Dinnyés Magdolna, Manna Ház, Telek Anikó és Mándoki Tibor, EKKE, Horváth Lajosné,Pillér Takarékszövetkezet.

A mai, anyagilag szerényen támogatott óvodáknak és gyerekeknek hatalmas előny, ha egy ilyen rendezvény megvalósul – írja az ebbben a tanávben 28 gyermekkel működő óvoda vezetője.

Az idei tanév kiemelt feladata a központi idegrendszer fejlődésében elmaradt gyerekek felismerése, minél korábbi megsegítése az óvodában. Évről-évre növekszik azoknak a gyerekeknek a száma, akik nem úgy teljesítenek, illetve viselkednek az óvodában, ahogy azt a szüleik és a pedagógusok elvárnák tőlük.
A rendellenes fejlődésnek számtalan oka lehet: öröklött, kialakulhat az agy veleszületett kóros elváltozásával, szülési komplikáció miatt, vagy szülés utáni betegség szövődményeként, illetve rossz szociális környezet, nevelési problémák.
Több esetben kerülünk abba a helyzetbe, hogy rész információkat kapunk a gyerekekről, pedig ez sokban segítené a mindennapi munkánkat, hogy a háttérproblémákat megismerhessük, és minél hamarabb megkezdhessük a megsegítést.
Nagyon sok fejlesztő játék, eszköz van már, ami részképesség területeket, vagy komplex fejlődési rendszereket fejlesztenek a gyerekeknél. Minden gyerek fejlődik, ha ezekkel a játékokkal, eszközökkel tevékenykedik. Differenciálásra és tehetséggondozásra is lehetőség nyílik ez által.
Kapcsolatunk együttműködő és folyamatos a Gyermekjóléti Szolgálattal és a helyi önkormányzat e terület felelősével, ez fontos szerepet tölt be a gyermekvédelmi munkában, a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelést igénylő, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek szüleinek támogatásában, erőforrásainak feltárásában. Sajnos évről-évre egyre nő a halmozottan hátrányos gyermekek száma, akik valamilyen formában hiányt szenvednek többi társuktól.
Tavaly és idén új támogatónkként örömünkre szolgált, hogy a Givaudan Hungary Kft. exkluzív tombola tárgyakat ajánlott fel. Kozma Iringó apukája, Kozma Benjámin a Duna műszakból és a nagypapa Kozma Sándor közben járásával. Köszönjük Motyovszki Tibor csoportvezető segítségét is.
Az idei bálon a Forgatós Táncegyüttes kápráztatott el bennünket fergeteges táncműsorával, míg a zenét a Nowe Band szolgáltatta. Éjfélkor kezdődött a tombolasorsolás, melyet izgalommal várt minden báli résztvevő. A Givaudan Hungary Kft. által felajánlott tombolatárgyakat Kozma Benjamin adta át a szerencsés nyerteseknek.
Az idei báli bevétel összegéből só szobát szeretnénk kialakítani, amennyiben az adottságaink lehetővé teszik. Ez a szoba nagyon hasznos lehet az ősz beálltával, amikor megkezdődik az influenzás időszak. Ebben szeretnénk a segítségüket kérni, hogy ez megvalósuljon. Mindezt Önöknek és nekünk a gyermekek egészsége, öröme, csillogó szemeik hálálják meg – írta levelében Németh Angéla intézményvezető.

+++

– Örömmel olvastuk az óvodavezető beszámolóját a bálról és nagyon örülünk, hogy tombola tárgyakkal tudtuk segíteni a királyhegyesi óvoda jótékonysági rendezvényét. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy támogatni tudjunk minél több hasonlóan remek kezdeményezést, így így egyre jobban részévé válhassunk a város és a régió társadalmi életének – fűzte mindehhez hozzá Csernus Imre termelés tervező.