Hírek

Sportcsarnok lesz az apátfalvi régi suli helyén


Gajáta Fanni – Apátfalva

A helyi képviselő testület is hozzájárult, hogy a Templom utca 68. alatti, a faluházzal szemben lévő egykori épületet lebontsák és a helyére egy modern sportcsarnok épülhessen.

Az épület udvari része is alaposan lepusztult.

– Március közepén érkezett meg az állékonysági szakvélemény, amely kimondja, hogy az épület bontásra ítélt – mondta el hírportálunknak Szekeres Ferenc Apátfalva polgármestere. Előreláthatóan a munkálatok nyár vége, ősz elején kezdődnek el.

Szekeres Ferenc: azon dolgozunk Lázár Jánossal, hogy a sportcsarnok a falunak egy fillérjébe se kerüljön.

– A várható költség 500 millió forint lehet. Lázár János országgyűlési képviselővel azon dolgozunk, hogy ez a beruházás az apátfaliaknak ne kerüljön plusz költségekbe.Az előzetes tervek és látványtervek a sportcsarnok kihasználásra is elkészültek. A sportrendezvények, edzések mellett kulturális programok helyszínéül is szolgál majd.

Vizesek, dohosak a belső falak.

– Reggeltől délután 3 óráig az általános iskolások és óvodások tornaóráit tartják itt. Jelenleg az iskolások a tantermeikben is tornáznak, az óvodások az óvodákba kényszerültek vissza a „Kinder” épületből, ahol jelenleg a SZEFO üzemel. A óvodában nincs kialakított tornaterem. Délután 3-tól 6 óráig különböző edzések helyszínét szolgálná, majd este 10 óráig a lakosság bérelheti ki futballra, kézilabdázásra vagy akár röplabdázásra. A sportcsarnokban női fitnesz és konditerem is megtalálható lesz. Az árak kialakításánál az is fő célunk, hogy megfizethető legyen mindenki számára – magyarázta a polgármester.

Menthetetlen az épület, már csak lebontani érdemes.

A tervek alapján, a sportcsarnok paraméterei megfelelnek a futsal bajnokság előírására, így a megyei bajnokságnak adhatnak színhelyet. Szekeres Ferenc reméli, hogy ez a létesítmény felpezsdíti Apátfalva sport- és közösségi életét az elkövetkezendő évtizedekre.

A volt iskolát az előző önkormányzat már csak hulladékraktárnak használta.