Makó

Antalovics Péter a Makói Medáliák díjazottja


Gajáta Fanni – Makó

Ma, április 11-én a költészetet, a lírát, az irodalmat és József Attila születésnapját ünneplik. Farkas Éva Erzsébet polgármestere, Antalovics Péter, a Makói Medáliák díjazottja, Rója István, a József Attila Gimnázium igazgatója, Mátó Erzsébet és Orcsik Roland, a Makói Medáliák Kuratóriuma, Galamb Katalin és Pintér Attiláné, a makói múzeum nevében valamint Németh Juci, a Budapest Bár zenekar énekesnője helyezett el egy-egy koszorút a költő gimnázium előtti szobránál.

A Költészet Napja a főtéri szökőkútnál folytatódott. Ünnepi beszédében Farkas Éva Erzsébet kiemelte, ez a nap az értékőrzésről szól. Hangsúlyozta, számára különösen fontosak a versek és a maga költészet is. Szerinte, költőnek születni kell. A beszéd utána Makói Medáliák idei nyertesének adta át a megérdemelt díjat.

Antalovics Péter, jelenleg az Újvidéki Egyetem magyar szakos hallgatója és a Híd Kör tagja. Sok jelentkező közül, végül az Örökszoba című verses kötetéért vehette át a díjat.

– Számomra is nagyon fontos a mai nap, mivel József Attila születésnapját és a magyar költészetet ünnepeljük. Úgy gondolom, József Attila jó példa, hogy a költészet mennyire intim tud lenni, hiszen betekintést nyújt a költők életébe, mindennapjaikba – mondta el a díjazott. – Ez a díj nagy lökést ad az útkeresésben. A megelőlegezett bizalmat, amelyet a díjjal együtt kaptam a továbbiakban szeretném megköszönni és a felelősséggel felelősen élni.

A Költészet Napját a Budapest Bár zenekar műsora zárta és tette teljessé.