Hírek

Grátisz épitik a Galamb toronyóráját


Korom András – Makó

Mint azt Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, a 30 tagú rádióamatőr klub, akiknek az intézmény hosszú évek óta biztosít helyet, a mai egyeztetésen vállalták, hogy az iskola által megvásárol alapanyagokból újjáépítik az óra szerkezetét, mely képes lesz fogni a németországi Feketeerdőben működő atomóra jelét, így járását automatikusan az szabályozza majd.
Az intézmény – mint azt már hírül adtuk – a hét elején indított közadakozást az óra újbóli működésének céljára. Öt nap alatt 86 ezer 500 forintot ajánlottak fel.

– A volt tanítványokból és tanárokból álló rádióamatőrök grátisz felajánlása lehetővé teszi, hogy a korábban 800 ezer forintra becsült javítás és helyreállítás költsége meredeken csökkenjen. Most úgy kalkuláljuk, hogy elég lesz rá 200-250 ezer forint, attól függően, hogy milyen harangot tudunk beszerezni a harangjátékhoz – tette hozzá az intézmény igazgatója.
Az óra számlapját katedrálüvegből szintén az intézmény pedagógusa, Varga Tóth Magdolna készíti majd el. Az időmérőt a tervek szerint leghamarabb a szeptemberi tanévkezdéskor avatják fel.